Futács: "Egy hónapja erre azt mondtam volna, ne szórakozzál velem" - hitetlen hazai klubokról is beszélt

A Hajduk Split csapatával augusztus 30-án szerződést bontó Futács Márkó jó ideje itthon készül. Honlapunknak beszélt korábbi megkereséseiről, a magyar klubok által biztosított lehetőségekről, illetve a folytatásról.
Csakfoci Admin 2018. október 17., szerda 8:22
A Hajduk Split csapatával augusztus 30-án szerződést bontó Futács Márkó jó ideje itthon készül. Honlapunknak beszélt korábbi megkereséseiről, a magyar klubok által biztosított lehetőségekről, illetve a folytatásról.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 17., szerda 8:22

A Horvátországban 2017-ben gólkirályi címet ünneplő Futács Márkó röviden összefoglalta a mögötte álló egy hónapot.

Itthon vagyok. A szerződésbontásom óta várom, hogy valami történjen. Egyedül készülök, de olykor csapattal is tréningezek, a III. kerületi TVE edzéseit látogatom néha. Voltak megkeresések, voltak komolyabbak, de nem sikerült dűlőre jutni.

Volt egy komoly érdeklődő, velük megakadtak a tárgyalások, így a konkrétumokig nem tudtunk eljutni. Rosszul jött ki a szerződésbontás, augusztus 30-án már a legtöbb csapat kerete kész van, akkor már bőven lementek az Európa-liga selejtezők.

Európában ilyenkor már legfeljebb az igazol csatárt, akinél komolyabb sérülés van, vagy nem elégedett a centere utóbbi időben nyújtott teljesítményével – kezdte Futács a csakfoci.hu-nak.

Jövője továbbra sem egészen tisztázott, hiszen nehéz döntéseket kell meghoznia a folytatást illetően.

Több opció van. Elmehetek most egy olyan bajnokságba, ahol legközelebb januárban léphetek pályára, addig legfeljebb a csapattal edzhetek. Ezzel az a probléma, hogy decembertől az átigazolási időszak ismét megnyílik több helyen, megint ott lesz rengeteg csapat.

Nem szeretnék elhamarkodott döntést hozni. Ha egy külföldi klub most azt mondaná, hogy „nálunk egyből játszhatsz, és tessék, itt egy jó ajánlat”, akkor mennék. Nem szeretnék csak azért aláírni valahova, hogy egy csapattal edzhessek.

Tréningezni tudok itthon is, nekem a játéklehetőség a fontos. Vannak olyan NB I-es csapatok, akik úgymond várnak edzésre, de lehet napi 5-6 edzésem is, ha nincsen meccs a lábamban, akkor semmit nem ér az egész.

Elmondása szerint továbbra is a külföldre igazolás a célja, noha történtek egyeztetések magyar klubokkal is már korábban.

Van egy-két itthoni csapat, akikhez azt mondom, hogy akár még haza is jöttem volna, de ők meg szkeptikusak voltak velem kapcsolatban, nem akarták annyira a hazaigazolásomat. Ez picit fájó, mert amikor a sérülésem után a Hajduk Splitbe mentem, akkor is voltak hazai megkereséseim, de senki nem bízott bennem annyira, mint a Split.

Aztán amikor jöttek a gólok, és gólkirály is lettem, jöttek hozzám, hogy na majd esetleg most...

Természetesen a jelenlegi szituáció Futács számára is rendkívül kellemetlen, ám ő úgy érzi, képes kezelni a helyzetet.

Nyomást helyez rám ez az állapot, mert profi focista vagyok, focizni szeretnék. Mentálisan túl kellett rajta lennem az első hét után.

Ha akkor azt mondták volna, hogy ennyi idő elteltével itt fogok még ülni Budapesten, akkor a válaszom az lett volna, hogy „ne szórakozzál velem, hát én biztos hogy nem!”.

Aztán ez lett belőle. Ezt csak úgy lehet kibírni, ha mentálisan rendben vagyok, és az egészségem rendben van. Minden nap edzem, ez a fontos, és remélem, hogy minél hamarabb jönni fog egy klub, egy edző aki bízik bennem, és nem kell megvárnom a telet.

Futács Márkó távozásában az ultrák agressziója is komoly szerepet játszott. A beszélgetés végén nem mehettünk el tehát a néhány héttel ezelőtti, az övéhez hasonló eset mellett, amikor a Hajduk szurkolói kővel dobták fejbe a csapatukban játszó Gyurcsó Ádámot.

Hallottam, hogy mi történt. Úgy tűnik, a magyarokat szépen sújtják a szurkolók. Vicc nélkül, nem szeretnék már erről sokat beszélni, de nem véletlen, hogy pár hónapon belül kétszer folyamodnak ilyen módszerekhez.

Nálam kevés volt az, amit a klub válaszként reagált a történtekre. Nem tudom, hogy most tettek-e lépéseket, de amíg nem lesz komolyabb fellépés az ilyen jelenségekkel szemben a klub részéről, addig nem is lesz változás.

Ha Ádám így játszik, hogy ott van a válogatott keretében, akkor el fogja vinni egy jó csapat. Mégis a Hajduk Splitről, egy nagy nevű horvát klubról van szó, ahonnan azért gyakran igazolnak a klubok, 1-2 milliós üzletek is nyélbe üttetnek, szerintem nem lesz gondja a jövőjével, ha távozni szeretne.

WERNIGG MÁRTON

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz