Fotó: MTI/Kovács Tamás

EKL: "Újabb bukás a magyar vizsgán, a Fradi megalázta a kínosan leszereplő Zalgirist" - litván lapszemle

Így látták a litván lapok és internetes portálok a csütörtöki Ferencváros-Zalgiris EKL-selejtezőn (3-0) történteket. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 1., péntek 12:15
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Így látták a litván lapok és internetes portálok a csütörtöki Ferencváros-Zalgiris EKL-selejtezőn (3-0) történteket. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 1., péntek 12:15

"A Zalgiris ismét kapitulált és véget vetett az európai szereplésének" – írja címében az lrt.lt, amely úgy folytatja, hogy a litván bajnok csütörtök este is nagy vereségbe szaladt bele, csakúgy, mint az odavágón. A portál megemlíti, hogy a Zalgiris tehetetlen volt, és még 3-0 után is csak védekezett és arra törekedett, hogy elkerülje a nagyobb arányú vereséget.

"Fájdalmasan ért véget a Zalgiris európai szezonja Magyarországon" – olvasható a delfi.lt oldalon. Azt írják, a vilniusi zöld-fehérek a közelében sem voltak annak, hogy legyőzzék a Fradit a párharc során, pedig a visszavágóra hat helyen is változtatott a kezdőcsapaton a litvánok vezetőedzője, "de még egy ilyen jelentős változás sem hozott hasznot."

A portál egy másik cikkében megemlékezik arról, hogy kínosan sikerült a Zalgiris nemzetközi szereplése a mostani kiírásban, hiszen az előző két párharcot 1-15-ös gólaránnyal zárta, miután a svéd Häcken 8-1-es összesítéssel ment tovább az EL-ben ellenük, a Fradi pedig 7-0-val ütötte ki őket az EKL-ben. "Átengedték a nemzetközi porondot a jobb képességű csapatoknak" - írják.

Újabb bukás a magyar vizsgán: A Zalgiris megsemmisítő vereséggel fejezte be európai szereplését

– olvasható a tv3.lt cikkében. Kiemelik, hogy a Fradi már a negyedik percben megmutatta, hogy komolyan gondolja a visszavágót is és gyorsan előnyt szerzett.

Nulla gól, három újabb védelmi kihagyás - a magyar bajnok megalázta a Zalgiris Vilniust. A litván bajnoknak esélye sem volt a Fradival szemben a becsületért vívott visszavágón

– fogalmaz keményen a 15min.lt. Megemlítik, hogy ez holtversenyben a második legrosszabb eredmény Európában a klub történelmében, a legrosszabb 1992/93-ban volt a PSV ellen, akkor 0-8-as összesítéssel kapott ki a Zalgiris. 0-7-re eddig kétszer végzett a vilniusi csapat, a 2001/02-es idényben a Maccabi Tel Aviv ellen, míg a 2013/14-es szezonban a Salzburg ellen, illetve a mostani kiírásban a Häcken ellen is hét gól volt közte (1-8).

Olvastad már?
EKL: A topcsapatok közül várja a Fradi a sorsolást, de így sem kizárt egy kőkemény csoport - íme, a kalapbeosztás
Az UEFA-együtthatók alapján az első kalapból várja a Fradi az EKL-csoportkör sorsolását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz