Az UEFA lecsaphat a román szurkolókra, de a horvátok is balhéztak két Eb-selejtezőn

A Románia-Koszovó, az Örményország-Horvátország és a Horvátország-Lettország Eb-selejtezőn történtek miatt is eljárások indultak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságánál.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 15., péntek 12:34
A Románia-Koszovó, az Örményország-Horvátország és a Horvátország-Lettország Eb-selejtezőn történtek miatt is eljárások indultak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságánál.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 15., péntek 12:34

Az alábbi eljárások indultak a közelmúltbeli Európa-bajnoki selejtezőket követően, az UEFA hivatalos honlapja szerint:

Az egy időre félbe is szakadt Románia-Koszovó találkozón a hazai drukkerek "közforgalmú átjárók zártak el", tiltott pirotechnikai eszközöket használtak, dobáltak, "bántó jellegű, provokatív üzeneteket" produkáltak és "rasszista magatartást" is tanúsítottak.

Mint arról beszámoltunk, a Koszovói Labdarúgó Szövetség határozottan elítélte a román válogatott szurkolói által generált súlyos incidenseket a két csapat bukaresti Eb-selejtezőjét követően, és szigorú lépéseket sürgetett az ügyben. Romániában közben a sajtó egy része a megoldás keresése helyett Magyarországra mutogat, méghozzá egészen érthetetlen módon. 

Az Örményország-Horvátország találkozón inkább a hazai drukkerek húzták ki a gyufát az UEFA-ellenőrnél, de a válogatott is szabályt szegett azzal, hogy miatta késett a kezdőrúgás, miközben a hazai szurkolók például "politikai jellegű, provokatív üzeneteket" fogalmaztak meg hangosan, a vendégek pedig zavargásokat is okoztak a lelátón.

A horvátok a lettek elleni selejtező miatt is bűnhődhetnek, itt a szimpatizánsaik "rasszista magatartást" tanúsítva kerültek be a jegyzőkönyvbe.

"Az UEFA fegyelmi szervei a megfelelő időben döntenek majd az ügyekben" - teszi hozzá a szövetségi portál.

Olvastad már?
Obszcén gesztusokkal vágott vissza a román szurkolóknak a koszovói kapus - fotók
A románok eközben súlyos UEFA-büntetéstől tartanak a botrányba fulladt, Koszovó elleni mérkőzésük miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz