Súlyos botrány Romániában: Félbeszakadt az Eb-selejtező a szurkolóik miatt - videó, fotók

A játékvezető a román drukkerek gyűlölködő és politikai tartalmú rigmusai, valamint dobálása miatt egy időre félbeszakította a bukaresti Románia-Koszovó Eb-selejtezőt.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 12., kedd 21:20
A játékvezető a román drukkerek gyűlölködő és politikai tartalmú rigmusai, valamint dobálása miatt egy időre félbeszakította a bukaresti Románia-Koszovó Eb-selejtezőt.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 12., kedd 21:20

A játékvezető a meccs 21. percében, 0-0-s állásnál küldte a két csapatot az öltözőbe, miután tarthatatlanná vált a helyzet a lelátón. Nem sokkal korábban a kosztovóiak már jelezték, hogy levonulnak, amennyiben a játékvezető nem szünteti be az országukat szidalmazó rigmusokat, például a "Koszovó Szerbia" szlogent és nem szedeti le a hasonló felirattal bíró molinót.

Bár a románok két játékosa, Nicolae Stanciu és Ianis Hagi is beszélni próbált az ultrákkal, azok dobálni kezdtek különféle pirotechnikai eszközökkel, miközben nem csak az ellenfelet, de saját futballszövetségüket is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illették - írja a gsp.ro, amely az alábbi videót is közzétette.

Ekkor fújta le egyelőre a játékvezető, a francia Willy Delajod a találkozót.

A botrányt a lap szerint az UST (Uniti sub tricolor – azaz a Trikolór alatt egyesülve) nevű nacionalista ultracsoport tagjai, illetve annak vezetője, Andrei Preda robbanthatta ki. A történtek miatt egyébként a hazai szurkolók többsége ki is fütyülte az elkövetőket.

Végül - magyar idő szerint - nagyjából 21:55-kor folytatódhatott a találkozó, de többször figyelmeztették az érintett hazai drukkereket, hogy ha folytatják eddigi "tevékenységüket", a bíró végleg lefújja az Eb-selejtezőt. A találkozót a románok 2-0-ra megnyerték.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz