Fotó: AFP

A magyarokra mutogatnak a románok a félbeszakadt Eb-selejtező kapcsán: "Az UEFA illetékesei márciusban nem voltak ennyire éberek"

A románok szerint Magyarországot is meg kellett volna büntetni, a márciusi, Észtország elleni Nagy-Magyarország zászló miatt.
Póczik Dávid 2023. szeptember 13., szerda 14:24
Fotó: AFP
A románok szerint Magyarországot is meg kellett volna büntetni, a márciusi, Észtország elleni Nagy-Magyarország zászló miatt.
Szerző: Póczik Dávid 2023. szeptember 13., szerda 14:24

Mint ismert, a román szurkolók gyűlölködő és politikai tartalmú rigmusai, valamint dobálása miatt mintegy 40-50 percre félbeszakították a keddi, bukaresti Románia-Koszovó Eb-selejtezőt, amelyet két, hajrában szerzett góllal végül a hazaiak nyertek meg 2-0-ra.

A románok például a "Koszovó Szerbiáé" rigmust skandálták, ami miatt a román sport.ro attól tart, hogy a románoknak a következő, Andorra elleni, hazai Eb-selejtezőjüket zárt kapuk mögött kell megvívniuk. A portál szerint ugyanakkor ilyen alapon Magyarországot is meg kellett volna büntetni a márciusi, Észtország ellen kifeszített Nagy-Magyarország zászló miatt.

- Mi kizárás előtt állunk, de az UEFA Magyarországnak megbocsátott a Románia-ellenes transzparens miatt - olvasható a románok cikke.

Az UEFA illetékesei márciusban nem voltak ennyire éberek, amikor magyar szurkolók Romániának dedikált transzparenst feszítettek ki. Konkrétan az egyik kapu mögött Nagy-Magyarország zászlót tűztek ki, amit könnyen ki lehetett szúrni.

- fogalmazott a román lap. Az UEFA egyelőre nem hozott döntést a Koszovó elleni selejtezőn történt balhéról.

Olvastad már?
Obszcén gesztusokkal vágott vissza a román szurkolóknak a koszovói kapus - fotók
A románok eközben súlyos UEFA-büntetéstől tartanak a botrányba fulladt, Koszovó elleni mérkőzésük miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz