Fotó: uefa.com

Eb 2024: Amikor már mindenki azt hitte, megint lenullázzák a szerbeket, jött a korábbi Real-csatár a 95. percben - videó

Már a zsebében érezhette Szlovénia a három pontot, az utolsó szögletéből azonban egyenlített Szerbia.
Nyikes Zoltán 2024. június 20., csütörtök 16:56
Fotó: uefa.com
Már a zsebében érezhette Szlovénia a három pontot, az utolsó szögletéből azonban egyenlített Szerbia.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 20., csütörtök 16:56

Csütörtök délután rendezték a szlovén-szerb összecsapást, a két válogatott ezt megelőzően nyolcszor találkozott egymással Jugoszlávia felbomlása óta: hat döntetlen mellett mindkét együttes egyszer-egyszer nyert. A szlovénok hét mérkőzés óta nem kaptak ki, de Európa-bajnokságon még soha nem tudtak győzni, három döntetlen mellett egy vereségük van eddigi négy fellépésükön.

Szomszédjuk Eb-mérlege sem sokkal jobb, 15 meccsükön két döntetlen mellett mindössze háromszor nyertek, legutóbb még a 2000-es tornán győzték le 1-0-ra a norvégokat, igaz, azóta most először tudtak kijutni az Eb-re. Az első fordulóban Szlovénia 1-1-et játszott Dániával, míg Szerbia 1-0-ra kikapott Angliától.

1. félidő

A szlovénok kezdtek aktívabban Rajkovicnak Cerin és Mlakar kísérleténél is közbe kellett avatkoznia, míg az első szerb lehetőségre a 27. percig kellett várni, ekkor Vlahovic csúsztatott Mitrovic beadását követően, ám éppen középre. Az első szerb szöglet hat minutummal később ettől sokkal veszélyesebb volt már, Mitrovic érkezett a hosszún, de nem talált kaput.

A 38. percben Elsnik lövése a kapufán csattant, majd a kipattanó Seskó elé kerül, de nem talált kaput - hatalmas helyzet maradt ki. A szünet előtt még Mitrovic szerezhetett volna gólt közelről, Oblakon azonban nem tudott kifogni.

2. félidő

A fordulás után kevéssel Tadic ugratta nagyszerű ütemben a védő mögé bemozgó Mitrovicot, aki az ötös sarka előtt ziccerbe került, de jól mozdult ki Oblak és védeni tudott. A 49. percben Gacinovic balról érkező beadásába ért bele rosszul Bijol a kapu előterében, és kis híján a saját kapujának bal felső sarkába rúgta a labdát, de szerencséjére szöglet lett belőle.

Tíz percre rá Rajkovic ütötte ki Sesko bal felső sarokba tartó lövését, majd a 69. percben már a szerb kapus is tehetetlen volt. Ekkor Karnicnik a jobbhátvéd posztján, a saját térfelén szerzett labdát, majd nagy szólóba kezdett, kitette szélre a balon érkező Elsniknek, akinek a beadása után az akciót végig kísérő, a hosszún érkező Karnicnik öt méterről a bal alsóba belsőzött, 1-0.

A 72. percben majdnem jött az egyenlítés, Mitrovic lövésénél a felső léc mentette meg a szlovénokat. Az utolsó 15 percben is nagy fölényben játszott Szerbia, szinte csak a szlovénok térfelén zajlott a játék. A csereként beállt Samardzic veszélyes lövése nem talált kaput, míg Birmancevic löketét szögletre ütötte Oblak.

Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy meglesz a három pont Szlovéniának, a 95. percben Ilic szögletét a korábbi Real Madrid-csatár, Luka Jovic fejelte a jobb alsóba úgy, hogy még a mezét is húzták, 1-1. Ez volt az utolsó momentuma a találkozónak, pontosztozkodás lett a vége.

Európa-bajnokság, C-csoport, 2. forduló

Szlovénia-Szerbia 1-1 (Karnicnik 69., ill. Jovic 95.)

Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 76.), Cerin, Elsnik (Brekalo, 91.), Mlakar (Goren Stankovic, 64.) – Sporar, Sesko (Vipotnik, 76.).

Szerbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic, 82.), Ilic, S. Lukic (Milinkovic-Savic, 64.), Mladenovic (Gacinovic, 46.) – Tadic (Samardzic, 62.), Vlahovic (Jovic, 64.), Mitrovic.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz