Fotó: bbc.co.uk

Foci Eb: "Nehezen kapott levegőt" - az angol válogatott védő édesapját is megtaposták a szurkolók a döntő előtti balhéban

Harry Maguire édesapja éppen a játékosok családtagjai számára fenntartott ülőhelyek felé tartott, amikor belecsöppent az angol szurkolók balhéjába.
Nyikes Zoltán 2021. július 14., szerda 15:20
Fotó: bbc.co.uk
Harry Maguire édesapja éppen a játékosok családtagjai számára fenntartott ülőhelyek felé tartott, amikor belecsöppent az angol szurkolók balhéjába.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. július 14., szerda 15:20

Honlapunkon is beszámoltunk arról az Olaszország-Anglia Eb-döntő előtt, hogy szurkolói összecsapások törtek ki London több helyszínén is, így például több jegy nélküli szurkoló is megpróbált bejutni a Wembleybe, valósággal megrohamozva a bejáratokat – sokan sikerrel is jártak.

A biztonságiaknak és a rendőrségnek is többször is közbe kellett lépnie az indulatok lecsillapítása, megfékezése érdekében. Egy időre le is zárták a bejáratokat, a jeggyel rendelkezők sem mehettek be ekkor.

A BBC legfrissebb cikke szerint az angol válogatott védő, Harry Maguire édesapja, Alan is éppen a balhé helyszínén tartózkodott, miközben a játékosok családtagjai számára fenntartott ülőhelyre tartott,

és a gyanú szerint két helyen is eltörhetett a bordája, alig kapott levegőt, miután megtaposták őt a rendbontó szurkolók.

– Az apám is benne volt a tömegben. Nem volt egy szép élmény, megrázta őt. Azt mondta, hogy nagyon megijedt idézi a BBC a kétgyermekes édesapa, Harry Maguire Sunnak adott nyilatkozatát.  – Nem szeretném, ha bárki ilyet tapasztalna egy futballmeccsen. A döntő előtti összes találkozón, amin ott volt, az unokaöcsémet vagy valamelyik gyermekemet is hozta magával a nyakában, ebből a szempontból szerencsés volt és örülök, hogy a gyermekeim ezúttal nem jöttek el a meccsre. Édesapám a légzésével küzdött, nehezen kapott levegőt, de nem kért orvosi segítséget, ő nem az a fajta, aki nagy felhajtást csinál.

Maguire - akinek mintegy 20 családtagja és barátja volt ott a mérkőzésen - azt mondta, reméli, hogy a biztonsági intézkedések megsértése nem befolyásolja Anglia esélyeit egy jövőbeli világbajnokság esetleges megrendezésénél.

– Az, ahogyan egyesek viselkedtek, teljesen helytelen volt. Édesapám mindig támogatni fog engem és ki fog járni a meccsekre ezután is, de egy kicsit jobban tisztában lesz minden körülöttünk zajló eseménnyel. A Wembley egy csodálatos otthon volt, és ahogyan a szurkolók viselkedtek, hihetetlen volt, eltekintve a döntő estéjén történt néhány eseménytől. Tanulnunk kell, és tanulni is fogunk - és ez egy csodálatos hely lenne a világbajnokság megrendezéséhez zárta Harry Maguire.

Olvastad már?
Hertha: "Dárdait senki nem fogja kiszorítani" - ezért van bérelt helye a magyar védőnek
A Bild szerint már a felkészülési időszak korai szakaszában kiemelkedő formában van Dárdai Márton, aki akkor sem fog kiszorulni a kezdőből, ha posztrivális érkezik a csapathoz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz