Jelenleg 20 mezőnyjátékossal készül az első tétmeccsre, az augusztus 8-i Meppen elleni Német Kupa-találkozóra a Dárdai Pál vezette Hertha BSC,

közülük pedig csak egyetlen labdarúgónak van bérelt helye a kezdőcsapatban: a vezetőedző fiának, Dárdai Mártonnak

– írja a Bild.

– Az Európa-bajnokságon szereplő játékosoknak a szabadságukról visszatérve kell beállniuk a sorba. Azok a srácok, akik most nagyon keményen dolgoznak, előnyben vannak. De még nem tudom megmondani, hogy ki lesz a kezdő tizenegyben az első tétmeccsen – idézi Dárdai Pált a Bild, amely úgy tudja, hogy Dárdai Mártonnak már biztos helye lesz a kezdőben.

A magyar középső védővel kapcsolatban kiemelik, hogy már a felkészülési időszak korai szakaszában kiemelkedő formában van, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is brillírozik a tréningeken.

“Hosszú, éles indítások, jó szem és helyezkedés, valamint rengeteg gólveszély” – jellemzi Dárdai Pál fiát az egyik legolvasottabb német szaklap, ami hozzáteszi, hogy Márton nemrég a lövőedzésen egyik labdát a másik után rúgta be a kapuba, és még az édesapja is ámult rajta, mondván: “Nagyon szorgalmas, folyamatosan fejlődni akar. És most hirtelen elkezdett gólokat is lőni”.

A Bild megjegyezi, mivel Omar Alderete nemrég került kölcsönbe a Valenciához, Jordan Torunarigha Németországot képviselve részt vesz a tokiói olimpián, Dedryck Boyata jövője pedig bizonytalan, így Dárdai Márton hirtelen az első számú játékos lett a védelem közepén. A Bild megjegyzi, “még ha a Hertha szeretne is szerződtetni embert a védelem közepére, Dárdait jelenleg valószínűleg senki nem fogja kiszorítani. Egy ízig-vérig herthás alapember a következő szezonra”

BL: “Lehetetlen küldetés a Fradi ellen, Uzuni betartotta ígéretét, peches Prishtina” – koszovói lapszemle