A brit lapok beszámolói szerint a 21 órakor kezdődő finálénak otthont adó Wembley-stadionnál és a londoni Leicester Square-nél is összecsaptak egymással (ököllel és üvegdobálással is) vélhetően ittas angol szurkolók, akik több üzletben és étteremben is kárt tettek.

Több jegy nélküli szurkoló is megpróbált eközben bejutni az arénába, valósággal megrohamozva a bejáratokat – sokan sikerrel is jártak. A biztonságiaknak és a rendőrségnek is többször is közbe kellett lépnie az indulatok lecsillapítása, megfékezése érdekében. Egy időre le is zárták a bejáratokat, a jeggyel rendelkezők sem mehettek be ekkor.

Picit korábban a King’s Cross pályaudvart is le kellett zárni, miután pirotechnikai eszközöket gyújtottak meg a drukkerek. De az olasz válogatottnak otthont adó hotelnél is szorosabbra vonták a biztonsági intézkedéseket, miután a Sky News tudósítása szerint az angol drukkerek egy csoportja tűzijátékkal és egyéb pirotechnikai eszközökkel igyekeztek megzavarni a döntőbeli ellenfél nyugalmát.

Az angolok ezt is megúszhatják a Magyarországot durván megbüntető UEFA-nál: Egy nőt is bántalmaztak a szurkolóik – sajtóhír