A magyar U19-es válogatott az Ásványi – Kovács, Mocsi, Csóka, Majnovics – Schön, Szendrei, Bokros, Szoboszlai, Szerető – Tímári összeállításban kezdte a mérkőzést, melyen a Carpathian Brigade tagjai remek hangulatot teremtettek. A szlovének azonban meglepték a mieinket, a 14. percben Matko 22 méteres szabadrúgása a jobb sarokban kötött ki. Fiataljainkat megfogta a gól, az első lehetőségre a 27. percig kellett várni, Szerető gyenge próbálkozását azonban védte a kapus

A 33. percben Szoboszlai két jó passz után Szendreihez passzolt, aki 16 méterről mellé tekert. Nem sokkal később Matko 10 méterről pont a középen álló Ásványiba bombázott. A 42. percben Schön 20 méteres lövése csorgott le a kapufáról.  A szünet előtt Tímári 14 méteres próbálkozását védte a kapus.

Szoboszlai a magyar ultrák előtt két év után tér vissza “csapatához”

A második félidőben gyorsan megfordítottuk az állást. A 60. percben Szoboszlai 25 méterről óriási gólt lőtt szabadrúgásból a jobb felsőbe. Hat perccel később a csereként beállt Kiss beadása után Schön nyolc méterről helyezett a kapuba.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria 0-0-s döntetlent játszott Koszovóval.

Magyarország – Szlovénia 2-1 (Szoboszlai 60., Schön 65., ill. Matko 14.)

A további program:

Október 13., (szombat)

Ausztria-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Koszovó, Telki, 19.30

Október 16., (kedd)

Koszovó-Szlovénia, Csákvár, 15.30
Magyarország-Ausztria, Telki, 15.30

A csoport első két helyezettje jut tovább az elitkörbe.