Szerda este 20:15 órakor kezdi meg a szereplését Szlovénia ellen az U19-es válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A 2000-es születésű játékosokból álló 20 fős keret legutóbb még másfél évvel ezelőtt, akkor az U17-es korosztályban kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra, ahol végül a 6. helyen zárta a kontinenstornát.

A Németh Antal vezette U19-es válogatott nincs könnyű helyzetben, hiszen ezúttal a tizenhat helyett csak nyolc csapat lehet ott a 2019. július 7-20. között megrendezésre kerülő örményországi kontinensviadalon.

Két éve ez a gól U17-es Eb-t ért, ma már az U19-es a cél

Te jó ég, már két éve volt! Mégis nehéz lenne feledni azt az utolsó perces Szoboszlai-bombát, mellyel az U17-es válogatott kijutott az Eb-re.Szerdától hazai pályán, immár az U19-es korosztályban kezdik meg a selejtezőket a srácok!Szurkolj velünk nekik élőben az M4 Sporton vagy az m4sport.hu-n.október 10., szerda: Magyarország–Szlovéniaoktóber 13., szombat: Magyarország–Koszovóoktóber 16., kedd: Magyarország-Ausztria

Közzétette: M4Sport – 2018. október 10., szerda

 

A szerda esti találkozó érdekessége, hogy várhatóan az ultrák is kint lesznek a mérkőzésen a stadionban, így a jó hangulat garantált, valamint ott lesz a válogatottban az osztrák másodosztályban szereplő FC Liefering közel 18 éves középpályása, Szoboszlai Dominik, aki két év után szerepelhet újra a saját korosztályában.

Bár Szoboszlai az elmúlt időszakban az U21-es válogatottban kapott többnyire szerepet, és stabil kezdő volt, valamint több alkalommal az A-válogatott keretének tagja volt. Ennek ellenére most a 19 évesek között lép pályára: bár legutóbb bokasérülés miatt hiányzott, mivel most komoly a tét, újra játszik a saját korosztályában is.

Németh Antal helyzetét egyedül a Benfica utánpótlás válogatottja, Csoboth Kevin nehezítheti, ugyanis a 18 éves csatár sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

A másfél évvel ezelőtti Eb-szereplés miatt magasak az elvárások a csapattal szemben, de szeretnénk megfelelni ezeknek a selejtezők során. Az elmúlt időszakban egy 35 fős bő keretet alakítottunk ki, és igyekeztünk minden játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra – kezdte Németh Antal az mlsz.hu-nak. – A csoport nagyon erős, s ezt nem csak az udvariasság és óvatosság mondatja velem. A negyedik kalapból például azt a Koszovót kaptuk, amelyet mindenki szeretne elkerülni, de az osztrákok és a szlovénok is rendkívül erős csapattal érkeznek, mindkét csapat számára reális célkitűzés a továbbjutás kiharcolása. Első ellenfelünk, a szlovén együttes remek eredményeket ért el mostanában, legutóbb például 3-3-at játszott a franciákkal. Várakozásom szerint óriási csata lesz az első két helyért, amelyben, reményeim szerint, mi is sikeresek leszünk.

Az U19-es magyar válogatott kerete

Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (Debreceni VSC)

Védők: Kovács Krisztián (Győri ETO), Mocsi Attila (MOL Vidi FC), Újvárosi Ádám (Debreceni VSC), Csóka Dániel (Wolverhampton Wanderers), Bolla Gergő (Haladás), Majnovics Martin (Mattersburg). Zeke Márió (MOL Vidi FC)

Középpályások: Molnár Dominik (Paks FC), Csonka András (Ferencvárosi TC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Bencze Márk (Vitesse), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Szerető Krisztofer (Stoke City), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (Ajax Amsterdam), Torvund Alexander (Ullern IF), Tímári Norman (Ceglédi VSE)