Mint ismeretes, kihagyta a Szerbia és a Törökországi elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést is sérülés miatt Willi Orbán, aki így idő előtt távozott is a válogatott keretből és csatlakozott klubjához, az RB Leipzig együtteséhez.

Az Izland elleni Eb-pótselejtezőn kisebb izomhúzódást szenvedő Orbán a friss németországi sajtóhírek szerint pályára is léphet akár az Eintracht Frankfurt elleni Bundesliga-találkozón, de aligha bír majd végig 90 percet. A ligainsider.de farizom tájéki problémáról ír Orbán kapcsán, és mivel csak csütörtökön kezdett el edzeni rendesen a bekk, így Julian Nagelsmann vezetőedző elmondása szerint maximum egy félidőt kaphat majd a bajnokin.

Szalai Ádám számára azonban alighanem véget ért a 2020-as év a futballpályán, legkorábban ugyanis négy hét múlva kezdheti újra az edzéseket a Mainz 05 magyar válogatott labdarúgója. A német klub pénteken közölte, hogy a 32 éves támadó sérülten tért vissza Magyarországról, és meg is kellett műteni a bal térdét. Hozzátették: ha minden jól alakul a felépüléssel, akkor egy hónap múlva kapcsolódhat be újra a tréningekbe a Budesliga sereghajtójánál – írja az MTI.

Szalai egyébként a mostani szezonban még nem lépett pályára klubjában az ismert okok miatt.

Válogatott: Megműtötték az Izland ellen megsérült Szalai Ádámot – fotó