Mint ismeretes, Sallai Roland parádésan mutatkozott be a Bundesligában: 21 éves légiósunk a kezdőben kapott helyet a Wolfsburg elleni idegenbeli bajnokin, és a 7. percben máris villant, szép fejessel juttatta előnyhöz övéit. A válogatott szélső a 21. percben tizenegyest is kiharcolt csapatának, amit előbb Petersen kihagyott, majd az ismétlést gólra váltotta. Alig 20 perccel később egy balszerencsés fejsérülést szenvedett, ezért helyére Waldschmidt állt be a folytatásra.

Sallai állapotáról a klub sportigazgatója, és vezetőedzője nyilatkozott.

Sallai fejsérülést szenvedett, ezért elővigyázatosságból nem kockáztattuk a játékát a második félidőben. Nem érezte jól magát, szédült és rosszul látott. Az ilyesfajta tüneteket már nagyon komolyan kell venni. A labdarúgásban gyakoriak a hasonló ütközések, és szerencsénkre nem lett komolyabb a baja.

Milyennek találtam a játékát? A bemutatkozás a sérüléséig aligha sikerülhetett volna jobban. Gólt szerzett, büntetőt harcolt ki, a csapatunk egyik legjobbja volt

– mondta a Freiburg sportigazgatója, Jochen Saier a Süddeutsche Zeitungnak.

A nemrég hátsérüléséből visszatérő vezetőedző, Christian Streich szerint már kedden, a Schalke elleni bajnokin pályára léphet a magyar játékos.

Roland már jobban van, azonban meg kell vizsgálnunk, és ha nem zúzódott a koponyacsontja, kedden játszhat a Schalke elleni hazai meccsünkkön. Szükségünk lesz rá, mert lendületet adott a játékunknak – nyilatkozta a lefújás után a tréner.

A Freiburg a bajnokságban 4 forduló alatt 4 pontot gyűjtött, és a 12. helyen áll a tabellán.