Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei gyakran küzdenek hangulatingadozásokkal, így míg az egyik pillanatban kicsattannak a jókedvtől, addig a másikban a padlóra kerülnek. 

Ráadásul szinte minden érdekli őket, így sok mindenbe belekezdenek, ám mivel a lelkesedés hamar lelankad, így az első kudarc után általában fel is adják terveiket, és pesszimista módon megállapítják, hogy az egésznek az égvilágon semmi értelme nem volt. 

Szűz

Habár a Szűz jegyűekre természetükből adódóan nem jellemző a pesszimizmus, viszont mivel szörnyen kritikusak, tulajdonképpen a saját dolgukat nehezítik meg. A végsőkig maximalisták, akik nagyon magas korlátokat állítanak fel saját magukkal és másokkal szemben, emellett rendkívül precízek és állandóan analizálnak.

Mivel minden helyzetben a tökéletesség iránti vágy hajtja őket, ezért a kudarcokat igencsak megszenvedik, hiszen rá kell döbbenniük arra, hogy az élet nem egyszerű, és nem alakulhat mindig minden az ő terveik szerint.

A maximalizmus pedig gyakran túlzott kritikussággal párosul, ezért sokszor csak a hibákra koncentrálnak, ami óhatatlanul is pesszimistává teszi őket. 

Természetesen – mint minden csillagjegynek – a Szűz zodiákussal rendelkezőknek is számos pozitív oldala is akad, melyekről bővebben olvashatsz a Bien.hu Horoszkóp rovatában

Bak

A Bak jegy szülötteiről tudni kell, hogy rendkívül maximalisták, emellett precízek és mindig két lábbal állnak a földön. A megfontoltság és az eltökéltség szintén jellemző rájuk. Céljaik elsősorban a munkára és a karrierre fókuszálnak, diplomatikus hozzáállásuk miatt pedig könnyen az a kép alakulhat ki róluk az emberekben, hogy távolságtartóak és ridegek.

Mindemellett azonban a pesszimizmus is könnyen hatalmába keríti őket. A céljaik megvalósítása során ugyanis gyakran arra koncentrálnak, hogy milyen hibalehetőségek adódhatnak, mekkora kockázatokkal kell számolniuk, és hogyan juthat a tervük vakvágányra. Ez a felfogás pedig egyenes út a pesszimista életszemlélethez.

Halak

A sokszor túlságosan is érzelmes Halak jegyűek olyasmiket is képesek a szívükre venni, ami másokról egyszerűen lepereg. Ez a sértődékenység pedig gyakran párosul labilis lelkiállapottal, folytonos aggódással, és önbizalomhiánnyal. 

Ráadásul emiatt visszahúzódóvá válhatnak, hiszen az őket érő kritikák és személyes támadások igencsak mély nyomokat hagynak bennük. A túlzott érzékenységük miatt nem csoda, ha gyakran kerülnek pesszimista hangulatba.