Jobban kezdett a Barcelona, Suárez be is találhatott volna Iniesta álompasszát követően a 8. percben, de nem talált kaput a spanyol gólkirály és európai Aranycipős.

Ter Stegennek és Ricónak is volt védenivalója a folytatásban, de a legfurcsább mentést Rami mutatta be, a 33. percben fejjel-vállal tisztázta a guruló(!) labdát Neymar megindulásánál.

A 36. percben aztán fontos pillanatához érkezett a találkozó, Del Cerro Grande játékvezető ugyanis kiállította a gólhelyzetben kitörő Gameirót a 16-os előtt lerántó Javier Mascheranót.

Előbb a Sevilla, majd a Barca szerezhetett volna vezetést a szünet előtt, előbb a katalánok német kapusa védte bravúrral Banega 20 méteres szabadrúgását, majd a másik oldalon Piqué fejelt kevéssel a kapu mellé egy Rakitic-szögletet követően.

{div class:widget-box}{module 1 Cikk widget cikkoldalra|showtitle=0}{/div}

A fordulás után nem sokkal majdnem kihasználta emberelőnyét az Európa Liga győztese, Piqué kétszer is jól avatkozott közbe két Banega-lövésnél, másodjára a kapufa is besegített. Nem sokkal később Suárezt is elveszítette a Barca, az uruguayit sérülés miatt kellett lecserélni.

A folytatásban ment előre a Sevilla, de már kevésbé veszélyesen, közben a katalánok kontrázgatni próbáltak, de szintén kevés sikerrel. Ennek ellenére a 92. percben majdnem megszerezték a győztes találatot, ám Éver Banega elhúzta a Messi passzával kilépő Neymar lábát, ez is piros lapot ért a bírónál!

Tíz-tíz emberrel kezdték tehát meg a csapatok a hosszabbítást, amelynek 7. percében vezetést szerzett a bajnokcsapat: Messi ívelését követően Jordi Alba kilőtte az ötös sarkáról a jobb alsót (1-0).

A 104. percben Rico védte remekül Piquée nagy erejű fejesét, megóvva kapuját a második góltól, majd nem sokkal később Dani Alves bombaerős lövését és Busquets ismétlését is nagyszerűen hatástalanította a hálóőr.

{div class:widget-box}{module 1 cikk widget cikkoldalra képpel}{/div}

A hosszabbítás második félidejében még a játékvezető ápolása okozott némi izgalmat, volt némi keménykedés és reklamálás is a pályán, Neymar közeli fejesét Rico védte, Daniel Carrico a végén második sárgával kiállt, hogy aztán a Barcelona Neymar 122. percben esett góljával kétgólosra növelje előnyét és 28. alkalommal meg is nyerje a Király Kupát.

KIRÁLY KUPA, DÖNTŐ:

Barcelona – Sevilla 2-0 (Jordi Alba 97., Neymar 122.) – kiállítás: Mascherano (36.), ill.