A 15min.lt a Suduva vezetőedzője, a kazah Vladimir Cseburin értékelését is idézte meccsbeszámolójában.

Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy arra számítani lehetett. nagyobb nyomásra számítottunk az ellenfelünk részéről, de eyértelműen óvatosabban kezdtek, fel akartak minket mérni. Nem játszottak annyira agresszívan, mint ahogy gondoluk, hogy fognak. Számunkra ez egy valóban drámai mérkőzés volt. Vezettünk is, de a futballban van, hogy nem úgy történnek a dolgok, mint ahogy tervezed. A szünet előtt bekapott gól pszichológiailag nagyon rosszkor jött, és szerencsénk sem volt. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy 2-1-nél a Ferencvárosnak voltak helyzetei, de ekkor a kapusunk megmentett minket az újabb góltól. Egy jó meccset láthattunk, közönségszórakoztatót, sok góllal, és nekünk is megvolt az esélyünk arra, hogy a csoportkörbe jussunk, de az ellenfelünk végül jobbnak bizonyult. Bár több hibát is elkövettünk, csak dicsérni tudom a csapatot a kiesés ellenére is. Háromszor búcsúztunk a csoportkör kapujában, de ez a kiesés fáj eddig a legjobban.

A Ferencvárostól sok munkát kapó horvát Suduva-kapus, Ivan Kardum is igen keserűen értékelt.

Látta, hogy ünnepelt a Ferencváros? Látszott, hogy tiszteltek minket, talán még tartottak is tőlünk. Szerencsénk sem volt igazán, persze játszhattunk volna jobban is. Igaz, rosszabbul is. (…) a Ferencváros egyénileg minőségi játékosokból áll, de ezt tudtuk is a párharc előtt. Talán a védelmük picit gyengébb, de támadásban nagyon erősek. Mi pedig előnyt adtunk nekik, ami a futballban megengedhetetlen – fogalmazott a rutinos hálóőr.

A lap közben úgy fogalmaz, hogy a Suduva álmai összetörtek Budapesten a 4-2-s vereséggel, pedig a litván bajnok közel állt a bravúrhoz. 1-2 után a vendégek minden mindegy alapon támadtak és sikerrel jártak, de végül “a Ferencváros elkerülte, ami számára katasztrófa lett volna.”

“Egy lépés hiányzott” – fogalmaz a sportas.lt a csütörtöki mérkőzés és litván kiesés kapcsán. A portál szerint az első vendéggól alaposan megzavarta a Ferencvárost, amelynek játékosai néha pánikszerűen támadtak, miközben a Suduva futballistái higgadtan futballoztak. Az egyre erősödő nyomás Fradi-fölény végül azonban gólokat is eredményezett, a végén pedig a lap szerint egy jogtalanul megkapott Szignyevics-büntető mindent eldöntött.

Az lrt.lt szerint is nagyon kicsi hiányzott a Suduva bravúrjához, amelynek tovább kell várnia az álma beteljesülésére. Pedig a lap szerint csütörtökön többször is lehetősége lett volna egy olyan eredmény elérésére, amely csoportkört jelenthetett volna – először a litván foci történetében.

“Briliáns ÖTgólos thrillernek” nevezi a 4-2-s mérkőzést az alfa.lt, amely úgy fogalmaz, hogy a meccs nagy részében a Suduva akarata érvényesült, hiszen 1-0-ra, 1-1-re és 2-2-re is álltak a litvánok Budapesten. Végül azonban jött a zsinórban harmadik búcsú a főtábla küszöbén.

Az eurofootball.lt szerint a Ferencváros a fanatikus szurkolói által támogatva dominánsan, de nem túl okosan vagy hatékonyan kezdte a találkozót. A beszámoló szerint a magyar bajnok csak 1-1 után kezdett el úgy játszani, ahogy kellett volna korábban is, azaz a széleket jól kihasználva. Végül a nagyobb tudás érvényesült a lap szerint is, amely megjegyzi, hogy a végén a 16-oson kívül esett szabálytalanság és 11-es miatt akár nagyobb felháborodás is lehetett volna litván részről, de a végül értékesített büntető már nem osztott-szorzott. “A Suduva emelt fővel búcsúzhatott Európától” – fogalmaztak.

Boli első Fradi-gólja is kellett a csoportkörhöz: “Még több van bennem, amit meg is fogok mutatni” – interjú