Rémálomszerűen kezdődött számotokra a mérkőzés, mégis sikerült fordítanotok és bejutottatok az EL-csoportkörbe. Megkönnyebbültetek a lefújás után pillanatokban?

Őrült mérkőzést játszottunk, le a kalappal a srácok előtt, ez egy igazi csapatmunka volt. Megmutattuk a hétvégi kisiklás után, hogy csapatként tudunk egységesen játszani. Nem hagytuk cserben egymást, olykor önfeláldozóan, de együttes erővel harcoltunk minden egyes labdáért és ennek meglett a gyümölcse. Négy gólt rúgtunk és elértük a célunkat: bejutottunk a csoportkörbe.

Majdnem napra pontosan egy hónappal ezelőtt igazolt le a Ferencváros. Akkoriban gondoltad volna, hogy egy ilyen fontos meccsen szerzed meg az első gólod a Fradi színeiben?

Mindig is hittem benne, hogy képes vagyok bármikor gólt rúgni. Különleges érzés, ugyanakkor az álmom vált valóra azzal, hogy betaláltam a Fradiban. Hab a tortán, hogy az Európa Ligában került sor erre. Egyszerűen leírhatatlan, ami most a fejemben jár, szinte repülni tudnék örömömben (nevet). Tudom, a földön kell maradnom, továbbra is teljes erőbedobással kell dolgoznom. A pillanatnak kell élni és ülepedni kell a személyes sikeremnek, ami egy életre szóló élmény számomra. Hiszem, hogy még több van bennem, amit meg is fogok mutatni a szurkolóknak, hiszen rengeteget köszönhetek nekik.

Az öltözőben megadtátok a módját az ünneplésnek?

Fenomenális volt a hangulat. Mondanom sem kell a lefújás után mindenkiből kiszakadt minden érzelem, és ennek hangot is adtunk. Nem megbántva az ellenfelet, ők is ugyanúgy megérdemelték volna a sikert, de szerencsére a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Az öltözőben elmaradhatatlan volt a pezsgőzés, azonban figyelnünk kellett arra, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. Hétvégén ismétetlen fontos mérkőzés vár ránk, és másnap már a munkára kell koncentrálnunk.

Örömmámorban úszó ferencvárosi játékosok – Fotó: www.instagram.com/ftcofficial

Vezetőedzőtök, Szergej Rebrov hogyan kezelte a sikert?

Aki ismeri, az tudhatja és láthatja, mindig szigorú a tekintete, és ezúttal sem volt másként. Noha, kicsit elragadták őt is érzelmek, de gratulált nekünk, nem győzte kiemelni, ezt a sikert csapatként értük el, élvezzük most a pillanatot.

Pénteken sorsolnak az Európa Ligában. Milyen ellenfelekkel lennél elégedett a csoportkörben?

Nehéz kérdés, de az Európa Liga csoportkörében minden meccs ajándék lesz számunkra. Élnünk kell a kínálkozó lehetőséggel és úgy kell neki menni az előttünk álló feladatoknak, nincs lehetetlen. Bármi megtörténhet, képesnek érzem a csapatot arra, hogy valami váratlant húzzon.

LENKÓ PATRIK

Kubatov az évek óta várt csoportkörről: “Rebrovval néha nem a legszebb a futball, de hatékony” – még igazolhat a Fradi