A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az esti, Szlovákia elleni Eb-selejtezőre. A “szurkolói kezdőcsapat” mintegy 4000 voks alapján készült el, egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Kapusposzton meglehetősen egyértelmű volt a helyzet – akárcsak ősszel mindig: Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 94(!) százalékát bezsebelve végzett az élen Dibusz (5%) és Kovácsik (1%) előtt. A védelem közepén sem volt kérdés, hogy Willi Orbánnak (81%) és Kádár Tamásnak (66%) kellene kezdenie, mint ahogy balhátvéd-poszton is megvan a drukkerek favoritja (Korhut Mihály – 68%). A hátvédsor jobb szélén már valamivel izgalmasabban alakult a szavazás, de végül a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (52%) le a befutó.

A középpályán a korábbiakhoz hasonlóan Nagy Ádám kapta a legtöbb voksot (75%), míg már megszokottnak mondható párja, a már eszéki Kleinheisler László (42%) sokkal szorosabban végzett a dunaszerdahelyi Kalmár Zsolt (31%) előtt.

A támadósorban jött az első meglepetés, hiszen a szurkolók Szoboszlai Dominiknak is kezdőként adnának lehetőséget Marco Rossi helyében, a mindössze 18 éves salzburgi légiós 49%-kal végzett az élen posztján, megelőzve Kalmárt és a fehérvári Kovács Istvánt is. A két szélen Varga Roland (47%) és Dzsudzsák Balázs (38%) kapna bizalmat a drukkerektől, de a csapatkapitány oldalán azért több játékos (Szoboszlai, Holender és Németh Krisztián) is elég komoly szavazatszámot kapott.

A középcsatár posztján Szalai Ádám (79%) helye is megingathatatlannak tűnik.

A magyar válogatott Szlovákia elleni kezdőcsapata a szurkolók szerint (4-2-3-1):

Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á. Kleinheisler – Varga R., Szoboszlai, Dzsudzsák – Szalai

Dárdai játékosa kulcsszerepet kaphat ellenünk – minden hír a szlovák-magyar Eb-selejtezőről itt!