A magyar válogatott Görögország és Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt tartott sajtótájékoztatóján Marco Rossi is válaszolt a média kérdéseire. A Telkiben megrendezett sajtóeseményen a válogatott szövetségi kapitánya több témát is érintett, először is gratulált az U17-es válogatottnak a továbbjutáshoz.

A keretről:

– Minden játékos itt van, talán Nagy Gergő az, aki nincs túl jól. Gyengélkedett, illetve a szombati meccsen sem játszott. Egyelőre még kisebb létszámú tréningeket vezettem le.

Mennyiben más másodjára itt lenni:

–  Annyiban változott, hogy a játékosok visszanyerték az önbizalmukat, a győztes meccs után. A másik, hogy időközben a bajnokságok előrehaladottabb állapotban vannak, a játékosok jobb kondícióban vannak. Harmadik pedig, hogy csatlakozott Willi Orban a kerethez, ezek a főbb dolgok, amik történtek.

Willi Orbán mikor érkezett és edzett-e már?

– Gulácsi Péterrel együtt megérkezett a mai napon. Ők tegnap ugye játszottak. Feltételezem, hogy rendben van velük minden. Erőnléti edzés lesz, masszázzsal, a mai napon viszont komolyabb edzésmunkát nem végeznek, majd csak holnap.

Egy védő lőtte a hétvége magyar gólját, Orban mészárlás után debütálhat – légióskörkép

Az ellenfelekről – mennyire lesz más az edzésmunka a két különböző stílusú csapat ellen?

– Egy nappal kevesebb áll rendelkezésünkre, holnapután már utazunk Görögországba. A görögöket ismerjük, hátul nagyon erősek, hiszen ott van Manolas, Torosidis és Sokratis is. Nagy meccset játszunk majd egy technikailag képzettek. Az észtek teljesen más típusú futballt képviselnek, reméljük, hogy ellenük is azt a mentalitást tudjuk majd mutatni, amivel megnyertük a korábbi meccset.

Milyen erősítést jelent Orban? Hogyan építi majd be?

– A következő napokban taktikailag próbáljuk felkészíteni a csapatot. A kevés időben az erőnléthez nem sokat tudunk hozzátenni. Orbán nemzetközi szintű játékos, nem hiába játszik a Lipcsében. Öröm, hogy egy olyan színvonalú bajnokságban játszó játékos játszik a válogatottban, mint Willi. Az elkövetkező napokban majd kiderül, hogy hogyan tudjuk beépíteni.

Hányszor nézte meg a görögök elleni meccset?

– Jól ismerjük azokat a játékosokat, akik valószínűleg a kezdőben lesznek a görögöknél. Otthon valószínűleg támadóbbak és agresszívabbak lesznek. Ehhez nekünk megfelelő lelki állapot, bátorság kell, hogy ne ijedjünk meg az ottani pálya hangulatától. A feltételek adottak, egyszer már nyertünk, mindent meg kell tennünk, hogy győzelemre vezessük a válogatottat.

A görög bajnokságot jól ismerő Megyeri Balázst nem hívta meg

– A jelenlévő keret kapusait már jól ismerem (Gulácsi, Gróf, Dibusz), Megyerit pedig kevésbé, annak ellenére, hogy az ő, Bogdán, Ugrai mérkőzéseit is követem, minden magyar játékosét, legyen szó külföldi, vagy a hazai bajnokságról. A döntéseket meg kellett hozni, nem lehet 40 embert a keretbe hívni, nem lebecsülve a teljesítményüket. Mindenkinek figyeljük a teljesítményét.

Mennyire aggasztja a Vidi formája, úgy, hogy van 4 fehérvári játékos is a keretben?

– Nehéz válaszolni erre a kérdésre. A dupla terhelés mindig nagyobb nyomással van a játékosokra. Fix 13-14 játékos játszik mindkét fronton, ennek megvan az ára. A Chelsea elleni meccs 8 játékosa pályára lépett az MTK ellen is. Ez nyilván, 72 óra különbséggel rendkívül fárasztó lehetett, a pszichológiai nyomást kezelték nehezebben a játékosok, az MTK pedig ezt nagyon jól kihasználta.