A DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége, Lang Ádám a nyáron csatlakozott a román élvonalban érdekelt CFR Cluj csapatához. Kezdetben alapembernek számított, de az elmúlt négy bajnoki fordulóban nem lépett pályára.

Még mindig azt mondom, hogy jó döntés volt Kolozsvárra szerződni. Az elmúlt időszak megint nem úgy alakult, ahogy elterveztem. A nyár megint jól indult. Volt edzőváltás, ami végül is a futball velejárója, de nem számoltam vele. Lényeg az, hogy megadták a lehetőséget, és éltem vele.

Októberben jött megint egy zavar a gépezetbe: a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken nem játszottam, pedig jól játszottam a szeptemberi meccseken. Aztán a klubomban is a padra kerültem, amit őszintén szólva egyáltalán nem értek.

Jól játszottam, amikor a pályán voltam, csak nyertünk, vagy döntetlent értünk el. Fogalmam sincs, hogy miért van ez így. Úgy néz ki, hogy akadályok vannak mindig, ez van.

A román bajnokságot egyébként nem tartja sokkal színvonalasabbnak NB I-nél.

A Cluj egy szinten van a Vidivel, sőt maga a bajnokság sem annyival erősebb. Talán annyi a különbség, hogy itt nem két csapat verseng a bajnoki címért, hanem négy-öt is bele tud szólni. Emiatt talán kiélezettebb az egész verseny.

A Vidi, ha ebben a bajnokságban találná magát, ugyanúgy bajnoki címet, és Európa Liga-szereplést ért volna el.

Willi Orbán behívásával, és Kádár Tamás kerettagságával kikerült a válogatott védősorából, de nem tett le róla végleg Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az, hogy számítanak rám, az nyilvánvaló. Október második felét nem igazán töltöttem a pályán, mégis meghívtak a novemberi keretbe. Ezek szerint a szeptemberi két meccsen meggyőző teljesítményt nyújtottam. Tudják, hogy mire vagyok képes. Ha többet játszhatnék, valószínűleg a válogatottban is lehetőséghez jutnék.

A mellőzése ellenére elégedett a válogatott fejlődésével, noha elmondása szerint nem vár el emberfeletti dolgokat a kapitány.

Védőként sokkal stabilabbnak érzem a háromvédős rendszert, habár többet kell futni, szélességben tolódni kell rendesen.

Én azt mondom, jól alkalmaztuk, de persze nem eget rengető dolgokat kér tőlünk a kapitány. Olyan dolgokat, amiket utánpótlás szinten el kellett sajátítani. Ezeket felelevenítjük, de ezek tényleg olyan dolgok, amiket ágyból felkeltve tudnunk kell.

Maga a kisugárzása a játékosoknak, illetve a testbeszéd egészen más. Több önbizalommal rendelkezünk, magabiztosabban mozgunk a pályán, ezáltal időnként váratlant is tudunk húzni.

Lang Ádám az Eb-selejtezők sorsolásával zárta.

Lesz majd olyan feladat, ami nehéz lesz, azt meg kell oldani. Ha az Eb-re ki akarsz jutni, erős csapatokkal kell megküzdened, és le is kell győznöd őket. Nem titkolt cél, hogy kijussunk.

 

Mindenki motivált, és készen áll arra, hogy megint lehessen egy maradandót alkotni. A keretnek a nagy része már ezt átélte, az át akarja még egyszer, aki meg még nem, az szeretné megtapasztalni.