A korábbi híreknek megfelelően lecseréli szakmai stábját, így Márton Gábor vezetőedzőt is a PMFC.

“Úgy néz ki, hogy most rendben van az anyagi háttér, de ha nem sikerül feljutni, nem tudjuk, mi lesz…” – Mártona csakfoci.hu-nak még áprilisban beszélt arról, milyen következményei lehetnek annak, ha a pécsi csapat nem éri el a feljutást az NB III-ban. A baranyaiak végül lemaradtak az első helyről, méghozzá egy drámai és botrányos meccsnek is köszönhetően, a tiszakécskei Duna Aszfalt három ponttal előzte meg a piros-feketéket a Közép-csoportban.

Ennek a szakmai következményeit vázolták a pécsiek mai közleményükben, bejelentve azt is, hogy Márton helyett Kulcsár Árpád akadémiai igazgató – a gárda korábbi játékosa – ül le vezetőedzőként a kispadra. Változik a cél is: a feljutás helyett az NB III-ban maradást kell elérnie a nagymúltú csapatnak.

A pmfc.hu oldalán megjelent közlemény:

“A PMFC NB III-as labarúgó-csapatát működtető PSN Zrt. július 19-én azonnali hatállyal fölmondta a korábbi vezetőedző, Márton Gábor szerződését. Ennek oka elsődlegesen a csapat korábbi szereplése volt, amely az önkormányzat, valamint a külső támogatók révén az osztályban kiemelkedően magas anyagi befektetés ellenére elmaradt a várakozástól – konkrétan a második NB III-as idény végén sem sikerült a feljutás a másodosztályba.

Az eredménytelenség a szponzori kör egy részének elbizonytalanodását is jelentette, ami némileg hátráltatta a szakmai felkészülés megkezdését is a következő idényre.

Ám miután Márton Gábor távozása után a PSN Zrt. Kulcsár Árpádot, a PMFC akadémiaigazgatóját kérte föl az új szakmai stáb vezetésére, a felújított tárgyalások nyomán garancia látszik legalább olyan összegű támogatás összegyűjtésére, amellyel ha nem is a tavalyi célokkal, de a bentmaradásért eredményesen veheti föl a küzdelmet a PMFC.

A tavalyi együttesből minden labdarúgó szerződése lejárt, az új szakmai stáb elsődleges feladata – kiemelten a PMFC saját utánpótlásbázisára építve – az új keret gyors kialakítása az augusztus 4-ei bajnoki rajtra.

Örömteli hír emellett a PMFC-nél, hogy az MLSZ célzott támogatásával soha nem látott méretű eszközfejlesztést hajtott végre a társaság: csaknem 60 millió forint értékben szerzett be olyan modern, multifunkcionális pályakarbantartó eszközöket, amelyekkel nemcsak könnyebb és gyorsabb, de szakszerűbb módon gondozhatják valamennyi pályájukat. E beruházás a már ugyancsak folyamatban lévő akadémiai központ fejlesztéséhez köthető egyik első lépés, amelynek jóvoltából elsősorban a PMFC több száz fiatalból álló utánpótlásgárdáinak az edzéskörülményei javulhatnak a PSN Zrt. által üzemeltetett labdarúgópályákon, így a Kovácstelepre tervezett új központ mellett a Stadion utcában és a Verseny utcai Várkői-pályán is.”