Győzelmével bebiztosíthatta volna akár a feljutást is a PMFC az NB III Közép-csoportjában, a második játékrészben is számos helyzetet alakított ki magának a pécsi csapat, azonban dabasi kapus rendre bravúrokat bemutatva hárította a próbálkozásokat – számolt be a pecsiujsag.hu.

A feljutás szempontjából kiemelten fontos, Dabas elleni bajnoki akkor ért véget idő előtt, amikor a második félidő ráadásában, 0-0-ás állásnál Barna Gábor játékvezető előbb gólt ítélt, majd asszisztense intésére és lesre hivatkozva visszavonta ítéletét.

A pécsi szurkolók feldühödtek a döntés miatt, a helyi B-közép 30-40 tagja előbb pirotechnikai eszközöket dobált be a játéktérre, majd feltörte a kapukat és megindult a bíró irányába, aki asszisztenseivel együtt az öltözőbe kellett, hogy meneküljön, így a találkozó az első hírek szerint lefújás nélkül ért véget. Későbbi beszámolók szerint viszont 0-0 lett a hivatalos végeredmény.

No comment

Közzétette: János Tálas – 2018. május 27.

Duplán is sokba kerülhet

Ráadásul a PMFC közvetlen riválisa, a tiszakécskei Duna Aszfalt győzött Hódmezővásárhelyen, így egypontos előnnyel a tabella élére ugrott az utolsó forduló előtt.  A 30. körben a Pécs a 3. helyen álló Iváncsa otthonában lép pályára, a Duna Aszfalt pedig a Szentlőrincet fogadja.

Kérdés, hogy a baranyaiak elveszítik-e minden esélyüket már az utolsó forduló előtt: a félbeszakadt meccs következményeként akár pályabezárás, de pontlevonás is elképzelhető – a nyilvánvalónak tűnő pénzbüntetés mellett.

A Közép-csoport állása az utolsó forduló előtt: