“Úgy néz ki, hogy most rendben van az anyagi háttér, de ha nem sikerül feljutni, nem tudjuk, mi lesz…” – Márton Gábor, a PMFC korábbi vezetőedzője a csakfoci.hu-nak még áprilisban beszélt arról, milyen következményei lehetnek annak, ha a pécsi csapat nem éri el a feljutást az NB III-ban.

A baranyaiak végül lemaradtak az első helyről, méghozzá egy drámai és botrányos meccsnek is köszönhetően, a tiszakécskei Duna Aszfalt három ponttal előzte meg a piros-feketéket a Közép-csoportban. Az idény lezárulta után jöttek is a drasztikus lépések, hiszen nem csak a játékoskeret cserélődött ki, de a célok is szerényebbek lettek – a feljutásról le is mondtak – , a kispadon pedig elköszöntek júniusban Mártontól.

A helyére előbb Kulcsár Árpád akadémiai igazgató, majd júliusban Sárai György szakmai igazgató került, ám most utóbbitól is elköszönt a harmadosztályú csapat vezetése, legalábbis az első csapat vezetőedzőjeként.

Íme, a PMFC közleménye:

“Közös megegyezéssel távozik posztjáról Sárai György, a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának vezetőedzője. Sárai György két éve érkezett a PMFC-hez, akkortól szakmai igazgatóként segítette a klubot. Feladatköre idén júliusban átalakult, ugyanis átvette a nehéz helyzetben lévő NB III-as labdarúgócsapat vezetőedzői posztját. Nyáron szakmai stábjával közösen egy új játékoskeret kialakítása volt az elsődleges cél. Az így újjáalakuló pécsi gárda a bajnokság első négy fordulójában várakozáson felül teljesített, még ha ez olykor nem is párosult eredményességgel.

Az azóta eltelt időszakban azonban a mecsekaljai együttes egyre rosszabb szériába került, az NB III Közép-csoportjának 9. fordulóját követően a piros-feketék a tabella 14. helyén állnak. Sárai György irányítása alatt a csapat mérlege mindösszesen 1 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség. A szakember a Rákosmente elleni hétvégi, hazai vereséget követően felajánlotta lemondását a felnőttcsapat vezetőedzői posztjáról, amit a PMFC-t működtető PSN Zrt. vezetői a trénerrel történt személyes egyeztetés után elfogadtak.

Arról, hogy Sárai György más pozícióban marad-e a PMFC-nél, még folyik az egyeztetés, de a menedzsment mindezzel együtt is köszöni a PMFC-ért a nehéz időszakban végzett eddigi munkáját. Az új tréner személyét legkésőbb jövő héten szeretné bejelenteni a PMFC, addig is a soron következő bajnokin Kulcsár Árpád akadémiaigazgató és Szabados József, korábbi pályaedző ülhet le a mecsekaljai együttes kispadjára.

A PSN Zrt. és a PMFC a szurkolóknak ezúton szeretné megköszönni az idényben eddig tanúsított támogatásukat és a türelmüket a klub játékosai, illetve szakmai vezetői iránt. Kiemelten fontos a türelmük és lelátói segítségük az elkövetkező Munkás-időszakban is.

Hajrá, PMFC!”