Mint arról a múlt héten beszámoltunk, távozott az NB II-es Nyíregyházától Szűcs Mihály sportigazgató és Lucsánszky Tamás vezetőedző, valamint a tréner segítője, Farkas Attila, illetve Nagy Gábor kapusedző is.

A klub tulajdonosa úgy érezte, szükség van egy új impulzusra, a bajnokság hátralévő mérkőzésein pedig “már szerették volna lefektetni a jövő évi együttes alapjait”. Gyorsan kinevezésre került az új vezetőedző is, a Szparit már Bozsik József irányítja, és a hátralévő találkozókon is ő meccsel, illetve Darabos Balázs erőnléti edző felel továbbra is a fizikai állapotért. A kapusedző az akadémián is dolgozó nyíregyházi Tuska János, a másodedző pedig a Spartacusban korábban futballozó, szintén az utánpótlásból felkerülő Lengyel Roland lett.

Az új stáb a hétvégén, a Cegléd elleni bajnokin debütált és a meglepő, 2-0-ás vereség ellenére hosszabb távon is számolnak a szakemberi gárdával. Kedden bejelentette a Nyíregyháza, hogy mindenben megállapodott Bozsik Józseffel, így a következő idényben ő lesz a csapat vezetőedzője, mint ahogy a stábjával is számolnak a továbbiakban.

NB II: Félpályás góllal sokkolt a Fradi BL-hősének fia – videó

“Szeretnénk bizonyítani a magyar edzői társadalomnak is”

Az új szakmai stáb az elmúlt hónapokban már együtt dolgozott az úgynevezett “Talent-csapatnál”, amely a legtehetségesebb utánpótlás-játékosokból áll, és a tervek szerint a felnőttek mellett heti rendszerességgel továbbra is tartanak edzéseket a fiataloknak is, akik így végig szem előtt lesznek és könnyebben az első csapathoz kerülhetnek. A klub vezetése bízik abban, hogy a fiatal edzők új lendületet adnak majd a Nyíregyháza Spartacusnak a következő idényben – írja a hivatalos klubhonlap.

Megtisztelő a feladat, igyekszem mind a Spartacust, mind az akadémiát méltón képviselni. Egyúttal szeretnénk bizonyítani a magyar edzői társadalomnak is, hogy ilyen fiatalon is lehet jó eredményeket elérni

– nyilatkozta Bozsik.