Hétfőn kora délután sorsolja ki az UEFA a BL és az EL következő selejtezőkörének párosításait. Ami biztos, hogy a MOL Vidi FC mindkét sorozatban kiemelt lesz a következő fordulóban – számolt be a molvidi.hu. Amennyiben a fehérváriak kiejtenék a papíron esélyesebb bolgár Ludogorecet, akkor a következő párharcok győztesei közül kerül ki az ellenfelük a harmadik selejtezőkörben:

BL, 3. selejtezőkör, a Vidi lehetséges ellenfelei:

BATE Borisov (fehérorosz) – HJK Helsinki (finn)
Dinamo Zagreb (horvát) – Hapoel Beer-Sheva (izraeli)
Shkëndija (macedón) – Sheriff (moldáv)
CFR Cluj (román) – Malmö (svéd)
Crvena zvezda (szerb) – Sūduva (litván)
AEK Athens (görög)

Abban az esetben, ha nem sikerülne továbbjutnia, a Vidi az EL-ben folytatná nemzetközi szereplését, szintén kiemeltként. Ellenfele az alábbi párosítások győztesének valamelyike lesz:

El, 3. selejtezőkör, a Vidi lehetséges ellenfelei:

Zrinjski (bosnyák) – Valletta (máltai)
FC Santa Coloma (andorrai) – Valur Reykjavík (izlandi)
Sutjeska (montenegrói) – Alashkert (örmény)
F91 Dudelange (luxemburgi) – Drita (koszovói)
Olimpija Ljubljana (szlovén) – Crusaders (északír)

Egy érdekes helyzet tehát előfordulhat, hiszen mennyiben a harmadik kört már az EL-ben kezdené a Vidi, könnyen előfordulhatna az az érdekes helyzet, hogy néhány héttel azután, hogy a BL-ben megmérkőzött és nagy nehézségek árán kiejtette a luxemburgi bajnok Dudelange-t, újra találkozhatnak egymással, csak már egy másik sorozatban.

A BL sorsolása hétfőn 12 órakor, míg az EL Vidit érinthető sorsolása 12:45-kor kezdődik, a többi versenyben lévő magyar csapat EL-sorsolása pedig 14 órakor lesz.