I. félidő:

Két gyors Vidi-szöglettel kezdődött a meccs, de aztán picit álmossá vált a magyar bajnok, amit majdnem meg is bosszultak a vendégek, a 11. percben egy beadásról maradt le centikkel Sinani.

A luxemburgi lehetőség ébreszthette fel a fehérváriakat, akik a 18. percben vezetést szereztek. Huszti passza után Nego lövése még kijött a kapusról, a kipattanót azonban Lazovic a jobb sarokba pofozta (1-0).

Aki ezután Vidi-gálát várt, annak csalódnia kellett, a Dudelange bátran és egyáltalán nem veszélytelenül futballozott. Bár a kaput nem találta el az első félidőben a vendégcsapat, Turpel 39. percben érkezett ziccerénél csak a támadó pontatlansága, illetve a szerencse mentette meg a magyar hálót a góltól.

9 gólig jutott a Vidi következő BL-ellenfele, Sallaiék kiestek, blama az EL-ben – videók

II. félidő:

Két veszélyes Vidi-fejes vezette fel a második játékrészt, de aztán újra a vendégek kerültek fölénybe a kapu előtt. Az 54. percben, Turpel lövésénél még Kovácsik védett (először a meccsen), de nem sokkal később már jött az egyenlítés, igaz, ehhez a Vidi-védelem is assisztált. Couturier a 16-os előtt csente el a labdát a hibázó Viníciustól, majd egyet-kettőt lépett és a léc alá ágyúzott az 56. percben (1-1).

De csak négy percig állt hosszabbításra a mérkőzés. A 60. minutumban Lazovic beadása után Nego a felső lécre bombázott, a lepattanó labda ekkor talán még nem került a gólvonal mögé, de jött Marko Scepovic és egy lépésről a hálóba sodorta azt (2-1).

Kiegyenlített csata folyt a pályán, a kulturált futballt bemutató luxemburgi bajnok alaposan megnehezítette a magyar aranyérmes dolgát, de végül a Vidi örülhetett. Ehhez azonban két létfontosságú Kovácsik-védés és az is kellett, hogy a 94. percben Perez a felső lécet lője telibe. A lefújás előtt nem sokkal Mélisse piros lapot kapott egy durva szabálytalanság miatt.

3-2-es összesítéssel lépett a második BL-selejtezőkörbe a Nikolics-csapat, ahol a bolgár Ludogorec vár majd rá.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör:

MOL Vidi FC – Dudelange 2-1 (Lazovic 18., M. Scepovic 60., ill. Couturier  56.) – továbbjutott a Vidi (3-2)

Piros lap: Mélisse (Dudelange, 94.)