Nebojsa Vignjevic és Marko Nikolic a magyar edzők többségével ellentétben nem az NB I-ből ismeri egymást, hiszen évekkel ezelőtt hazájukban, a szerb első osztályban dolgoztak az aktuális csapataikkal, és meccseltek is egymás ellen. Vignjevic a FK Radnál és a FK Vojvodinánál, honfitársa szintén hasonló utat bejárva ugyanebben a két klubban, valamint a három hónapig a szlovén Olimpija Ljubljanánál és a Partizan Belgrádnál is edzősködött kétszer, mielőtt elvállalta volna a MOL Vidi irányítását.

A két szerb szakember NB I-es debütálását tekintve Vignjevicet kicsivel több, mint 5 éve nevezték ki az Újpest vezetőedzőjének, amivel megelőzte Thomas Dollt, aki csak négy évig volt a Fradi edzője. Nikolic pedig másfél éve vette át az irányítást a kispadon az ezüstérmet szerző norvég Henning Berg után.

Amióta a magyar élvonalban dolgoznak, már ötször találkoztak a bajnokságban és gólokban, valamint lapokban is gazdag meccseket: öt meccsen 27 sárga lapot és két pirosat osztottak ki a játékvezetők.

7 mérkőzés – 2 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség – Fotó: www.transfermarkt.de

A kettejük közti statisztikát tovább böngészve kiderül, hogy az egymás elleni 7 mérkőzésből Vignjevic csak egyszer tudott nyerni Nikolic ellen – 2013 májusában -, emellett az is érdekes tény, hogy akkor a Vojvodina edzőjeként 13 nappal a 45. születésnapja előtt, 44 évesen verte meg az akkor tíz évvel fiatalabb, 34 éves Nikolicsot.

Vignjevics tehát a szombaton elért, 2-0-s sikerrel egy hosszú sorozatot tört meg a kettejük között vívott “harcban”, hiszen öt és fél év – 2047 nap – után ismét diadalmaskodni tudott honfitársa felett. Érthető módon a lila-fehérek trénere rendkívül elégedetten nyilatkozott a lefújás után.

Mindig is tudtam, hogy fantasztikus karakterű játékosok alkotják ezt a csapatot. Nagyon keményen dolgoztak a sikerért, ráadásul a Vidinek komolyabb helyzete sem volt (…) A kupameccs után mondtam nekik, hogy ezzel sajnos már nem tudunk mit csinálni, de most fel kell állnunk és küzdeni tovább. A mai napon kiválóan játszottunk, időben rúgtuk a gólokat, és még lehetőségünk is volt a harmadik találat megszerzésére. A legfontosabb a három pont bezsebelése mellett az volt most, ahogy a csapat futballozott, még egyszer gratulálok nekik – mondta Nebojsa Vignjevic.