Február 5-én, az eredetileg február 8-ra tervezett Újpest-Ferencváros derbi előtt három nappal jelentette be az MLSZ, hogy az újpesti Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege nem felel meg az NB I-es elvárásoknak, így a probléma orvosolásáig a lila-fehérek nem fogadhatják hazai pályájukon ellenfeleiket.

A derbit későbbi időpontra halasztották, a hétközi, Újpest-MOL Fehérvár FC Magyar Kupa-nyolcaddöntőt (0-0) Szegeden rendezték meg, arról azonban még nem közölt hírt az Újpest FC, hogy várhatóan mikorra lesz játékra alkalmas a Szusza-stadion gyepszőnyege, és hol rendezik addig bajnoki meccseiket.

Szombaton Zalaegerszegre látogat a negyedik kerületi klub, egy hétre rá azonban hazai bajnoki következett volna a Kaposvár ellen, ám a somogyi klub honlapjának tájékoztatása szerint az a meccs sem Budapesten lesz.

A két egyesület felcserélte a pályaválasztói jogot, így február 22-én Újpest-Kaposvár helyett Kaposvár-Újpest mérkőzést rendeznek a somogyi megyeszékhelyen, a bajnokság 33., azaz utolsó fordulójában pedig (a pályaválasztói jog felcserélésével) Újpesten találkozik majd a két együttes.

FRISSÍTÉS: Az Újpest is bejelentette hivatalos honlapján, hogy felcserélték a február 22-i találkozó pályaválasztói jogát.