Mint arról beszámoltunk, a Szusza Ferenc Stadionban nem, az Illovszky Rudolf Stadionban viszont megrendezhették volna a magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű rangadóját, ám a rendőrség utóbbi helyszínre nemet mondott.

Az Újpest ezután hivatalos halasztási kérelemmel fordult a szövetséghez, amit az MLSZ el is fogadott, így szombaton biztosan nem rendezik meg a Ferencváros elleni derbit.

“Az MLSZ elfogadta az Újpest FC kérelmét, és a Ferencvárosi TC elleni mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el” – írta az MLSZ.HU, illetve a hivatalos Twitter-oldal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének szakértőkkel közösen végzett megvizsgálását követően, szerdán úgy határozott, hogy nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, mert a pálya jelenlegi állapotában sérülésveszélyes, nem alkalmas a játékra.

Az Újpest FC az OTP Bank Liga 20. fordulójában szombatra kitűzött Ferencváros elleni bajnokijának elhalasztását kérte az MLSZ-től. A halasztási kérelemhez a Ferencváros is hozzájárult. A szövetség Versenybizottsága a beérkezést követően megtartott ülésén elfogadta a kérelmet, és a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el – teszik hozzá.