Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján a február 8-ra kiírt Újpest-Ferencváros bajnoki rangadót nem lehet megrendezni a Szusza Ferenc Stadionban, mivel az aréna játéktere alkalmatlan a mérkőzés lebonyolítására.

A csakfoci.hu is beszámolt aztán arról, hogy amennyiben valamennyi fél rábólint, az Illovszky Rudolf Stadionban kerülhet sor szombaton a derbire, ahol az Újpest pályája felújítása miatt az őszi idényben is a hazai mérkőzéseit játszotta.

A legfrissebb hírek szerint az angyalföldi helyszínbe mindkét klub beleegyezett volna végül, ám a rendőrség megtorpedózta ezt a tervet. A hatóság szerint túl rövid az idő ahhoz, hogy fel lehessen készülni a mérkőzés biztonságos megrendezéséhez az Illovszky Rudolf Stadionban, ráadásul a sporttörvény szerint is legalább nyolc nappal a találkozó előtt véglegesíteni kellett volna a találkozó helyszínét.

Így viszont elmaradhat a derbi, illetve zárt kapuk mögött megrendezhetnék, ezt a két csapat azonban szeretné mindenképpen elkerülni.

A döntés meg is született:

Már hivatalos: Elmarad az Újpest-Fradi derbi