Az Újpest valóban szerződtetné Nikola Mitrovicot a csakfoci.hu információi szerint, beszéltek is a játékossal, aki szívesen vissza is térne, de konkrét ajánlattétel egyelőre nem történt az ügyben. A liláknak abból a szempontból valóban van idejük még egyeztetni a szerb középpályással, hogy Mitrovic szabadon igazolható jelenleg, így a mai piaci zárás után is lehetőség volna a szerződtetésére. Úgy tudjuk egyébként, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem edzett a lilákkal a középpályás, csak “beszélgettek” vele.

“Már nem a pénz számít” – végleg visszatér az NB I-be a Vidi és az Újpest kiszemeltje

Más kérdés, hogy a Nemzeti Sport szerint a 30 éves, korábban az NB I-ben sikeresen szereplő “krusevaci Gattuso” iránt állítólag másik korábbi csapata, a Videoton is érdeklődik, kérdés, hogy a fehérváriak képesek lesznek-e ebben az ügyben megelőzni majd az Újpestet, akár már a napokban.

Mitrovic 2010 és 2011 között az Újpest, 2011 és 2013 között pedig a Videoton játékosa volt, utóbbi csapatból igazolt az izraeli Maccabi Tel-Avivhoz, ahol két bajnoki címet is nyert, majd volt a kínai Shanghai Shenxin, az ugyancsak izraeli Bnei Yehuda, és legutóbb a ciprusi Anorthoszisz légiósa is.

Az 1-szeres szerb válogatott védekező középpályás a Vidivel két Szuperkupát és bajnoki ezüstöt valamint egy Ligakupát is nyert Magyarországon, tagja volt az EL-csoportkörös csapatnak is. Az Újpesttel legemlékezetesebb sikerét alighanem 2010. szeptember 11-én érte el, amikor gólt is szerzett a Ferencváros elleni, 6-0-s derbin.

Gólja a videón 1:40-től:

Újabb komoly összeg érkezhet a lilákhoz

Ugyancsak a lilákhoz kapcsolódó hír volt a napokban Kylian Hazard távozása és Chelsea-hez igazolása. Bár felmerült annak a lehetősége is, hogy a belga támadó középpályással esetleg felbontották a 2018 nyaráig szóló szerződését, és így ingyen távozhatott, honlapunk információi szerint a 22 éves futballistáért fizet az angol bajnok, a Bardhi-üzlet után tehát egy újabb játékoseladásból kereshet – magyar szinten – komolyabb összeget a lila-fehér klub.