Ferencváros-Puskás Akadémia 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Peter Stöger (Ferencváros): – Jelenleg nem tudunk semmi konkrétat Eldar Civic állapotáról, a kórházban vizsgálják, majd csak ezt követően leszünk okosabbak. Sajnos könnyelmű hibából kaptuk a gólt, visszahoztuk az ellenfelet a játékba. A második félidőben voltak jó helyzeteink, de sajnos az ellenfél kapusának is voltak nagy védései, így nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Az utolsó 5-6 percben támadásban nagyon jók voltunk, ezt szerettem volna látni az utolsó 20-25 percben is, akkor talán eredményesebbek lettünk volna. A végén megfelelőek voltak a beadások a 16-oson belülre, néha talán járathattuk volna gyorsabban a labdát, az ellenfél kapusa pedig jól védett. Nem csak az én döntésem, hogy fogunk-e igazolni támadót januárban, alapvetően meg vagyok elégedve a kerettel, ha megfelelően dolgoznak és játszanak a pályán a támadók, akkor nincsen semmi probléma, illetve Boli is visszakerült a csapatba. Ha tud erősödni a csapat, nyilván az mindig jó. (M4 Sport)

– Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, szerettem volna gyorsabb mozgásokkal nagyobb területet szabaddá tenni a szélső és a belső védők között. Sajnos ez a második félidőben nem sikerült, emberelőnyben is túl sokat járattuk a labdát, illetve több beadást szerettem volna látni. Lehet, hogy bizonyos helyzetekben nem a legjobb döntéseket hoztuk a pályán, de nagyon erős ellenfélről beszélhetünk a Puskás Akadémia személyében. A második félidőben megvolt az esélyünk eldönteni a mérkőzést, ám ez sajnos nem sikerült. Három hatalmas védése is volt a Puskás kapusának, szerintem nem a hosszabbításban nyújtott játék döntött. Botka Endre lecserélésének az oka a sárga lapja volt, mivel nem szerettem volna, ha megfogyatkozik a csapat. Szerencsére az ő posztján is megfelelő a konkurencia, így tudtam cserélni. (fradi.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – Az öltözőben megdicsértem a csapatot a küzdőszellemükért, megérdemlik a a második félidőért. Ami hiányérzetem volt az első félidővel kapcsolatban, hogy Libor Kozák nagyon sokat járt ki a szélekre, nem tartotta meg úgy a labdát, ahogy elképzeltem, passzív volt Slagveer, nem volt beadása. A második félidőben tudtunk egyenlíteni, kicsit változtattunk a stílusunkon is, majd sajnos jött egy kiállítás, amivel ugyan kevesebben lettünk, de játékban nem lettünk gyengébbek. Példásan küzdöttek a játékosok a végéig, és egy kis szerencsénk is volt, bár Balutának is volt helyzete a vezetéshez. Szolnoki mindig veszélyes, már amikor edzésre is jön. Állandóan életveszélyt jelent ez nála, ő minden nap így edz és így játszik. Kicsit hiányzik belőle a sebesség, ezt tudjuk, ő maga is tudja, ő szívvel játszik. A másik jobbhátvédünk, Csirmaz István sérült, csak hétfőn kezdi az edzést, úgyhogy más választásom nem volt a helyére, a végén már Gera Dániel játszott ezen a poszton, aki megállta a helyét. Nem úgy gondolkoztam ezért Szolnoki első sárgájánál, hogy le kell cserélnem. (M4 Sport)

ZTE FC-DVSC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Ferenczi István (ZTE FC másodedző): – A mai meccsen is megtettek mindent a játékosok, akárcsak az előző fordulóban. Ez a mai teljesítmény három ponttal gazdagított minket, aminek nagyon örülök, mert nagyon kellett ez a győzelem. Egy nagyon jó erőből álló Debrecent sikerült megvernünk, az első félidőben mutatott játék tetszetős volt. Az is benne volt, hogy Meshack kezdő lesz, de most úgy hozta a sors, hogy csereként lépett pályára, az ő extráját mutatja, hogy egyből sikerült gólt fejelnie. Semmi nem változott, ugyanúgy csináltuk a dolgunkat, mint az előző hetekben, csak most egy góllal többet rúgtunk, mint az ellenfél. Most egy kicsit jobban kijött a lépés, de már az előző fordulóban is most is kicsit többet birtokoltuk a labdát, jobban játszottunk a Debrecennél és megérdemelten nyertünk. (M4 Sport)

Joan Carrillo (DVSC): – Az első tíz percben jól kezdtünk, de aztán a Zalaegerszeg átvette az irányítást, volt három helyzete, nekünk pedig Ugrai által volt egy nagy lehetőségünk. Az ellenfél megszerezte a vezetést, ez egy kicsit jobb koncentrációval elkerülhető lett volna. A második félidőben már agresszívebb volt a csapatom, jobban játszottunk, sikerült is kiegyenlítenünk, de sajnos egyből újabb gólt kaptunk. Ezek után volt még néhány esélyünk az egyenlítésre, de sajnos nem sikerült. A csapatnak időre lenne szüksége, hogy a sérült játékosok visszajöhessenek, ugyanakkor érzem, hogy napról napra fejlődünk és bízom benne, hogy minél hamarabb eredményesebbek leszünk. (M4 Sport)

Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd 0-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Csertői Aurél (Gyirmót FC Győr): Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, 3 lehetőséget is kidolgoztunk 20 perc alatt. Fontos lett volna, hogy megszerezzük a vezetést, de nem sikerült betalálnunk. Ezután a Kövesd játszott jobban a félidő hátralévő részében, veszélyes kontrákat vezettek, de ezeket le tudtuk védekezni. A második félidőt nem kezdtük jól, gyorsan gólt kaptunk, mely után volt esélyünk az egyenlítésre, de rossz döntéseket hoztunk. (mezokovesdzsoryfc.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd): – Olyan mérkőzést játszottunk, amilyenre számítottunk. Rengeteg hibát követtünk el az első félidőben, nem úgy bontottuk meg az ellenfél védekezését, ahogy szerettük volna és sok labdát eladtunk. A második félidőben meg tudtuk tartani a labdát és veszélyesek voltunk az ellenfél kapuja előtt. Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert ezzel megerősítettük a tabellán elfoglalt helyünket. A sikerrel megteremtettük az alapokat ahhoz, hogy a hátralévő két bajnoki mérkőzésen is eredményesen tudjunk szerepelni. (mezokovesdzsoryfc.hu)

Horváth: “Bízom benne, hogy most sok minden megfordul”, Bognár: “Ez a meccs a hátsó soron ment el” – edzői értékelések