Az NB I 15. fordulójának rangadóján az éllovas és zsinórban négy győzelemnél járó Ferencváros fogadta a bajnoki címért folytatott versenyfutásban az egyik legfőbb kihívóját, a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát.

I. félidő

Ennek megfelelően mindkét csapat szervezetten és taktikailag jól felkészülten vetette bele magát a meccsbe, kevés helyzetet, de annál nagyobb küzdelmet láthatott a közönség. A Fradinál jegyezhettük fel az első kisebb lehetőséget a 6. percben, amikor Ryan Mmaee csúsztatott meg egy szögletet, középen pedig Blazic lábáról pattant mellé a labda.

A kiegyenlített mezőnyjátékot aztán a 31. percben törte meg egy gól, méghozzá a hazaiak részéről: Marin szöglet után Kovacevic csúsztatott Laidounihoz, akinek a lövése Markek lábáról és a kapufáról a jobb sarokban kötött ki – 1-0, előnnyel vonulhatott szünetre a Fradi.

II. félidő

A fordulás után azonban gyorsan összejött az egyenlítés a vendégeknek, a 49. percben Szolnoki jobb oldalról érkező beadása után Wingótól pattant Baluta elé a labda, aki élt a lehetőséggel és 8 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-1 – a Fradi 566 perc után kapott úja gólt az NB I-ben.

Megélénkült a találkozó, a 61. percben Spandler fejesénél Blazic mentett a gólvonalról, majd nem sokkal később Cabraja vette célba a jobb sarkot szabadrúgásból, Markek szögletre mentett.

A 65. percben emberhátrányba került a Puskás, miután Szolnoki egy Uzuni elleni elkésett belépőt követően megkapta a második sárgáját, így kiállították.

Ezt azonban nem tudta mezőnyfölénnyé váltani a Ferencváros, a vendégek egy emberrel kevesebben sem játszottak alárendelt szerepet és a támadásokat sem adták fel, a 83. percben például egy formás akció után Baluta lőhetett szemben a kapuval, 13 méterről, de nem volt nagy erő a kísérletben, így Dibusz leért.

A hajrában azért a Ferencváros előtt is adódtak lehetőségek, a 87. percben Mmaee rövidre tartó fejesét elképesztő bravúrral védte Markek, majd nem sokkal később Zubkov betalált, de hatalmas lesről. A Puskás Akadémia végül szervezett játékkal elhozott egy pontot a Ferencváros otthonából.

NB I, 15. forduló

Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia 1-1 (Laidouni 31., ill. Baluta 49.)
Kiállítva: Szolnoki (65.)

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 46.), Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 14.) – Besic (Boli, 77.), Laidouni – Tokmac (Zubkov, 62.), Marin, Zachariassen (Uzuni, 62.) – R. Mmaee.

Puskás: Markek – Szolnoki, Spandler, Joao Nunes, Nagy Zs. – Van Nieff, Plsek (Favorov, 46.) – Slagveer (Géresi, 73.), Baluta (Bakti, 88.), Komáromi (Stronati, 92.) – Kozák (Gera, 73.).