A kiesőhelyen álló Gyirmót FC Győr a Supka Attilával eddig csak egy mérkőzést veszítő Mezőkövesdet látta vendégül a szombati játéknap első találkozóján.

I. félidő

Keményen bekezdtek a hazaiak, az első öt percben két komolyabb lehetőségük is volt, előbb egy jobb oldali beadás után Kocsisról pattant kis híján a saját kapujába a labda, majd Medgyes beadását Varga fejelte a felső lécre. A folytatásban is a gyirmótiak akarata érvényesült, Medgyes 6 méterről, kisodródott helyzetből lőtt az oldalhálóba a 12. percben, hét minutummal később pedig Karacs egy lecsorgó labdát bombázott fölé 11 méterről.

A vendégek első komolyabb helyzetére a 25. percig kellett várni, ekkor Besirovic beadását fejelte mellé Jurina 6 méterről. A 29. percben Besirovic bal oldalról érkező szabadrúgását röviden fejelték ki a hazai védők, Vadnai pedig a hosszúra, az ötös baloldali sarkához visszaemelte labdát Jurinának, aki éles szögből a rövid felsőbe bombázott. Videóbírózást követően azonban úgy döntött a játékvezető, hogy a Jurina előtt felugró Katanec lesen volt, ezért nem adták meg a gólt.

A szünet előtt Besirovic és Vadnai nagy helyzeténél is közel járt ahhoz a Kövesd, hogy előnnyel menjen pihenőre, de ezek kimaradtak, így nem született gól az első félidőben.

II. félidő

Három perc sem telt el a második játékrészben, amikor vezetést szerzett a Mezőkövesd: Besirovic szöglete után Pillár csúsztatott a rövidről a jobb sarokba, 0-1.

A semleges nézők szempontjából a gól nem igazán tett jót a meccsnek, hiszen a Gyirmót nem tudott egy fokozattal feljebb kapcsolni az egyenlítés érdekében, a mezőkövesdiek pedig magabiztosan őrizték az előnyüket, stabilak voltak hátul, támadásban viszont ők sem brillíroztak.

Csertői Aurél próbálta cserékkel felrázni csapatát, érkezett a padról Hasani és Lencse is segíteni a támadásokat, de az ő érkezésük sem változtatott a játék képén.

A hajrában sem kellett komolyabb védést bemutatnia Tordainak, mindössze a 94. percben volt egy kis veszély Hasani fejesénél, így Pillár gólja végül győzelmet eredményezett a vendégeknek, akik Supka irányításával továbbra is csak a Fraditól kaptak ki – az 59 éves tréner mérlege 4 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a borsodiak kispadján az NB I-ben.

NB I, 15. forduló

Gyirmót FC Győr–Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (Pillár 48.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú – Vass Á., Nagy P. (Lencse, 75.), Radics (Vogyicska, 67.) – Medgyes, Varga B., Simon A. (Hasani, 60.)

Kövesd: Tordai – Vadnai (Szépe, 88.), Pillár, Katanec, Lakvekheliani – Kocsis, Cseke – Besirovic (Calcan, 73.), Cseri (Karnitski, 84.), Nagy D. (Madarász, 67.) – Jurina (Drazic, 67.).