A tavalyi évhez hasonlóan idén felkészülési mérkőzést játszott a Puskás Akadémia U16-os csapata a Bayern München fiataljaival. Emellett a bajor klub akadémiájának vezetőjével, Jochen Sauer-rel tárgyalt a felcsútiak igazgatója, Takács Mihály a két klub közötti még szorosabb szakmai együttműködéséről, amely Tordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzul közreműködésével zajlott.

Újabb szintre emelkedett a Bayern München és a Puskás Akadémia közötti szakmai kapcsolat, amelynek köszönhetően a mi szakembereink a Bayern Campuson, míg a németekéi a Puskás Akadémián dolgozhatnak együtt és gyűjthetnek hasznos tapasztalatokat – kezdte Takács Mihály a pfla.hu-nak. – Ezzel kapcsolatban bemutattuk az új sport- és konferencia központunkat, amely teljesen lenyűgözte őket, és szívből gratuláltak az új létesítményhez.

Korosztályos képzésünkben eddig játékosaink az NB III-ba, az NB II-be, a legtehetségesebbek pedig az élvonalig juthattak – a Bayernnel kötött mostani megállapodás legfontosabb része, hogy szakembereink közös munkája során kidolgozzuk annak részleteit, hogy a bajor klub milyen szerepet játszhat tehetségeink fejlesztésében.

Végül a találkozón átadták a meghívót a jövő évi Puskás–Suzuki-kupára.

Szívélyes fogadtatásban részesültünk, a delegáció összes tagját egyaránt partnerként kezelik. Örömmel jelenthetjük be, hogy a Bayern Münchennek is átadtuk a meghívót a 2019-es Puskás–Suzuki-kupára. Ma délután az U16-os utánpótlás-csapatunk játszik felkészülési mérkőzést a bajorokkal, estére pedig meginvitáltak bennünket a Bayern München–AEK Athén Bajnokok Ligája-találkozóra – árulta el a nemzetközi kapcsolatokét felelős igazgató, Papp Bence.

“Új szintre emelkedett a Real és a Puskás Akadémia kapcsolata” – tanulmányúton a felcsúti edzők a BL-címvédőnél