Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC

Kemény és lendületes volt az első játékrész. Az első helyzetet a Puskás Akadémia alakította ki a 9. percben, de Nagy Zsolt éles szögből leadott lövését védte Kovácsik. Közben Negót, majd Henty-t is ápolni kellett, de mindketten folytatni tudták. A hazaiak alakították ki a több lehetőséget, igaz, egyik sem volt hatalmas ziccer, de benne volt a levegőben a felcsúti gól. Különösen Henty-vel, volt csatárukkal nem bírtak a fehérvári védők, de Knezevic is meg-meg kavarta a hátsó alakzatukat. Végül maradt a 0-0 a szünetig.

Viszont alig kezdődött el a második játékrész és előnybe is került a Vidi: Nagy Zsolt ütötte el a 16-oson belül Kovács Istvánt, Kassai pedig habozás nélkül 11-est ítélt. Huszti aztán higgadtan a bal alsóba gurította a büntetőt (0-1).

Huszti törte meg a jeget

Kovács István kiharcolta, Huszti Szabolcs értékesítette – a MOL FC Fehérvár büntetőből törte meg a jeget a Puskás Akadémia ellen.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

Innentől kezdve hatalmas rohamokba kezdett a hazai együttes és sorra alakította ki a helyzeteket a vendégkapu előtt. Henty-vel továbbra sem bírtak a fehérváriak, de vagy Kovácsik vagy egy-egy rossz befejezés, vagy épp a szerencse megmentette a nigériai játékostól a fehérvári hálót. Ugyanígy Knezevic vagy Vanecek is egyenlíthetett volna, sőt, a helyzetek alapján akár már vezethettek is volna a felcsútiak.

Ehelyett jött a 80. perc és mindent eldőlt. Az alig pályára állt Petriak labdaszerzése és gólpassza után Futács higgadt cselt követően váltotta gólra ziccerét, egyszersmind eldöntve a találkozót (0-2).

Ivan Petrjak azonnal gólpassz

A Fehérvárban csereként beálló Ivan Petrjaknak mindössze fél perc és három labdaérintés kellett, hogy gólpasszt adjon Futács Márkónak, aki már harmadik gólját szerezte a szezonban.Az egyenlítésért küzdő Felcsút több gólhelyzetet is elpuskázott, a Fehérvár pedig büntetett.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

A Vidi második meccsét is megnyerte, így jelenleg vezeti az OTP Bank Liga tabelláját.

Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC 0-2 (Huszti 47. – 11-esből, Futács 80.)

Puskás Akadémia: Hegedüs – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Nagy Zs. – van Nieff, Radics (Tamás N., 79.)- Sós (Kiss T., 64.), Knezevic, Henty – Vanecek

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Hangya – Kovács I., Hadzic (Petriak, 79.), Pátkai, Huszti (Nikolov, 68.)  – Hodzic (Milanov, 66.), Futács

NB I: “Hét ziccert egy csapat se tud kialakítani a Vidi ellen, nekünk mégis sikerült”- edzői értékelések

Paksi FC – Budapest Honvéd

Nagyobb gólhelyzet nélkül zajlott le a Paks-Honvéd mérkőzés első 15 percre, a kispesti szurkolóknak viszont gyorsan feltűnt a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány, nem is maradt el az olasz szakember éltetése. Ezt követően aztán megélénkültek az események, Hahn, aztán a túloldalon Lovric lövése jelentett veszélyt, majd Osváth beadásáról maradt le kevéssel Hahn.

A 35. percben aztán megszületett a paksiak vezető gólja: Könyves játszotta meg a középen érkező Remilit, aki ziccerben magabiztosan vágta a léc alá a labdát (1-0).

Remili gólja a Honvéd ellen

Remili szépen felhelyezte a labdát a felsőbe, ezzel a góllal vezet a Paks a Honvéd ellen (1–0). ⚽A három NB I-es bajnokit itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2KD9dvz

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

A félidő hajrájában ismét felpörögtek az események: a 43. minutumban Lovric térdéről pattant a labda a paksi kapu felé, Holczer nagyot védett, majd a ráadásban jött a második hazai gól, Balogh Balázs beadása után a remekül érkező Hahn fejelt a kapu bal oldalába (2-0).

Hahn János duplázta meg a paksi előnyt

Balogh rárajzolta a labdát a remekül érkező Hahn fejére, aki megduplázta a Paks előnyét (2–0). A három NB I-es bajnokit itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2KD9dvz

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

A fordulás után rögtön Hahn közeli lövése centikkel kerülte el a bal alsó sarkot, majd Giuseppe Sannino két cserével próbált frissíteni, gólt viszont ismét a Paks szerzett: Balogh Balázs balról adott középre, Hahn pedig Egerszegi szorításában a kapuba továbbította a labdát, megszerezve saját maga második, a paksiak harmadik gólját (3-0).

Közel jártak a negyedikhez is a hazaiak, Remili a tizenhatoson kívülről próbálta átemelni a Honvéd kapusát, a labda a felső lécről vágódott ki. A 76. percben aztán szépített a Honvéd: N’Gog tette ki a labdát a bal oldalra a másfél perccel korábban beállt beállt Moutarinak, aki jobbal a kapuba bal oldalába lőtt (3-1).

Közelebb viszont már nem tudtak zárkózni a kispestiek, akiktől a 87. percben a második sárga lapját megkapó Batikot kiállították, míg a hazaiaknál Böde Dániel is beállt a hajrában. A Paks megérdemelten nyert 3-1-re.

Paksi FC – Budapest Honvéd 3-1 (Remili 35., Hahn 46., 63. ill. Moutari 76.)

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Papp, Balogh B., Remili (Cseke, 68.) –  Könyves (Böde, 87.), Hahn (Windecker, 80.), Bartha

Honvéd: Berla – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Banó-Szabó, Uzoma, Moretti (Moutari, 75.), Kukoc (Egerszegi, 57.) – N’Gog, Kulach (Cipf, 57.)

DVSC – Kisvárda

Nem rohanták le egymást a csapatok a DVSC első idénybeli NB I-es mérkőzésének kezdősípszóját követően. A Loki igyekezett labdabiztosan építkezni, a Kisvárda pedig kontrákra rendezkedett be. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott: egy rövid passzt becsúszva hátragurító Zsóri „indította” a jól helyezkedő Gosztonyit, aki végül nem tudott Nagy Sándor mellett a kapuba találni. Nem sokkal később vezetést szereztek a debreceniek: egy szöglet után Ferenczi törte el a lövést, de a kipattanó Szatmárihoz került, aki a beragadó Hugo Seco miatt nem volt lesen, így a kapuba lőhetett a 13. percben (1-0).

A DVSC vezető gólja

Lövésből lesz a gól és egy szöglet már egyébként is fél – a DVSC Tőzsér leheletfinom beívelése után szerzett vezetést a Kisvárda ellen. A meccset itt nézheted élőben: http://bit.ly/2KKeDVs

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

A 25. percben a hajdúságiak 2-re növelték az előnyüket: Varga Kevin tekert védhetetlenül a rövid felső sarokba szabadrúgásból (2-0).

Varga Kevin szabadrúgásgólja a DVSC ellen

Akárcsak az Európa Liga selejtezőjében, úgy az NB I 2019/20-as szezonjában is már az első meccsén betalált a debreceni Varga Kevin, aki a Kisvárda ellen szabadrúgásból tekert erővel a léc alá, igaz, a gólban azért a Mihai Minca kapus is benne van.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 11., vasárnap

Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak, mert Kovácsréti visszahúzás utáni beadása megtalálta az üresen érkező Grozavot, kinek erős lövése újra élessé tette a mérkőzést a 28. percben (2-1). A játékrész végére a Kisvárda vette át a kezdeményezést, de Grozav és Melnyik is hibázott ziccerben, így hazai vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A szünet után teljes egészében kontrákra rendezkedett be a DVSC, és bár helyzeteket jó negyed óráig nem tudtak kialakítani, mégis ők találtak ismét a kapuba: a 62. percben a nem sokkal korábban beálló Szécsi kapott jó labdát, és tálalt Garba elé, aki fizikai fölényét kihasználva beküzdötte a játékszert a hálóba (3-1). A harmadik bekapott gólra rosszul reagáltak a vendégek, továbbra is az ő kapujuk forgott nagyobb veszélyben, ez alól csupán Kovácsréti beívelései, és Tischler, illetve Kravcsenko fejese jelentett kivételt.

A hajrára a Várda teljesen elfogyott, így még csak közelebb zárkózni sem tudtak a debreceni csapathoz, akik az utolsó percben megítélt szögletnél szépen keresztbe mozgó Pávkovics bólintásával végérvényesen biztosították a 3 pontot (4-1).

DVSC – Kisvárda 4-1 (Szatmári 13., Varga K. 25., Garba 62., Pávkovics 94. ill. Grozav 28.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyir, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Trujic (Csősz 80.) – Zsóri (Szécsi 58.), Garba (Adeniji 87.)

Kisvárda: Minca – Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic – Cukalasz (Karaszjuk 76.), Lucas – Hugo Seco (Sassá 70.), Grozav, Kovácsréti – Gosztonyi (Tischler 63.)