Puskás Akadémia – MOL Fehérvár FC 0-2 (Huszti 47. – 11-esből, Futács 80.)

Beszámoló és videó itt!

Marko Nikolic (Fehérvár): Gratulálok mindkét csapatnak, mert a hőség ellenére szerintem jó meccset játszottunk. Természetesen a saját csapatomnak külön is gratulálok a győzelemhez. Fontos volt számunkra, hogy két győzelemmel kezdjük a bajnokságot és ott legyünk az első helyen, most azért kell dolgoznunk, hogy ez így is maradjon. Emeli a győzelem értékét, hogy egy nagyon erős ellenfelet győztünk le, az az én jóslatom, hogy a Puskás Akadémia ott lesz az első három-négy csapat között, ugyanis remek erőállapotban vannak, gyors és erős játékosaikat pedig jól kiegészítik a labdaügyes focisták is a keretben. Nagy energiákat mozgósítottunk, Kovácsik Ádám briliáns volt ma, de a többiek is mindent megtettek a pályán a sikerért. A futball néha ilyen, nekünk is sok mérkőzésünk volt már, ahol rengeteg helyzetünk kimaradt – emlékezhetünk akár az előző szezonból éppen a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre, vagy a vaduzi visszavágóra -, majd mi kaptuk a gólokat, de most a futball valamit visszaadott nekünk. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást, készülünk mostantól a DVTK ellen. A vendéglátóinknak sok sikert kívánok a folytatásra. (molfehervarfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a győztes csapat ma ne mi legyünk, hanem a Fehérvár. Ilyen mérkőzést még nem játszottam edzői pályafutásom során. Ha azt mondom, hogy hat nagy helyzetünk volt, még keveset is mondtam…sajnos a mi tehetetlenségük miatt alakult így ez az egész. A félidőben megbeszéltük, hogy agresszívabban, de okosabb játékkal jövünk ki a pályára, erre jött rögtön a 11-es, összehoztuk az első gólt a Fehérvárnak. Amikor pedig már úgy tűnt, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, kihagytuk a 100 százalékos helyzetet, Amikor pedig úgy tűnt, hogy visszajöttünk a meccsbe, akár meg is fordíthatjuk az eredményt, majd jött egy rossz indítás Kiss Tamástól, megint mi hibáztunk. Szerintem ebben a mérkőzésben minimálisan benne volt a döntetlen is. “Millió százalékos” ziccereink voltak, legalább 4-5, de hiányzott a koncentráció. Akarni akartunk, de ha nagy csapat akarunk lenni, akkor az ilyen helyzetek legalább felét be kell tudni rúgni. Azt hiszem, 7 ziccert egy csapat se tud kialakítani a Vidi ellen, hogy nekünk mégis sikerült, az mindenképpen pozitívum, de hogy ezekből egy gólt se érjünk el, az hihetetlen. Minden csapatnak van néhány rossz napja minden szezonban, mi remélhetőleg ezzel a meccsel ezen túlestünk. (M4 Sport / molfehervarfc.hu)

Paksi FC – Budapest Honvéd 3-1 (Remili 35., Hahn 46., 63. ill. Moutari 76.)

Beszámoló és videó itt!

Szivics Tomiszláv (Paks):Ma mindent a helyére tettünk, és úgy gondolom, nemcsak jól felkészültünk a Honvéd játékából, de választ is adtunk rá, így ez meg is hozta a sikerünket. 75 percig szép focit játszottunk, utána 10 percig kicsit összezuhantunk, de szerencsére addigra megvolt a kellő előnyünk. Ilyen visszaesést egy komoly csapat nem véthet, de nagyon fontos, hogy összességében teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Büszke vagyok a srácokra! Új bemutatkozónk, Balogh Balázs mellett az egész csapat jól teljesített, ma öröm volt nézni a fiúk játékát. Dani (Böde Dániel – a szerk.) sérült volt a héten, így az utolsó pillanatig kérdéses volt a játéka, de hála Istennek az eredmény úgy hozta, hogy pihentetni tudtuk. Az pedig csak eper a habon, hogy a végén, az utolsó percekre be tudtam cserélni. (paksifc.hu)

Giuseppe Sannino (Honvéd):Nagyon rossz napot zártunk, szinte semmit nem valósítottunk meg abból, amit megbeszéltünk. Szomorú vagyok a mai eredmény miatt, ami túl rossz ahhoz, hogy igaz legyen, és azért is, mert nem tudtuk megmutatni, hogy milyen kompakt a védekezésünk. A Paksnak gratulálok, mert nagyon jól futballozott. Egyszerű lenne azt válaszolnom, hogy a craiovai mérkőzésnek még mindig a hatása alatt állunk, de nem hiszem, hogy ez így van. Vállalom a felelősséget a mai teljesítményünk miatt. Az utolsó negyedórában az akarat vitte elő a csapatot, ekkor más volt a hozzáállásunk. 

A Honvéd szakvezetőjét Davide Lanzafame lehetséges érkezéséről is kérdezték:

Sajnos erről most nem beszélhetek, csak a mai mérkőzés lehet a téma. Félig-meddig mégis válaszolva a kérdésre: ne felejtsük el, hogy milyen fontos játékosaink estek ki sérülések miatt. Egyelőre nem az erősítésekben gondolkodom, hanem hogy minél előbb visszatérhessenek majd a sérültjeink a pályára. 

DVSC – Kisvárda 4-1 (Szatmári 13., Varga K. 25., Garba 62., Pávkovics 94. ill. Grozav 28.)

Beszámoló és videó itt!

Herczeg András (DVSC):Kezdeményezően léptünk fel, szerettük volna, ha a mi akaratunk érvényesül, ez a mérkőzés nagy részében meg is volt. 2-0-nál hamar kaptuk a gólt, akkor, illetve a második félidő elején volt egy kis zavar, de után és előtte uraltuk a meccset. Gratulálok játékosoknak, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést!

Miriuta László (Kisvárda):Hat-hét ziccert dolgoztunk, ez jó. Amiben hibáztunk, az az, hogy pontrúgásból nagyon jó a Debrecen, és három ilyen gólt kaptunk. A helyzeteinket be kell rúgni, ha miénk az első gól, másként alakult volna a meccs. Megérdemelten nyertek a hazaiak, jó csapat. (haon.hu)