MTK Budapest-BVSC

Szerda délelőtt a második nyári felkészülési mérkőzését játszotta az MTK Budapest, amely ellenfele ezúttal a harmadosztályú BVSC-Zugló volt a Tatai úti sportpályán.

Ahogyan az várható volt, már az első percektől nagy nyomás alá helyezte a BVSC kapuját az NB I-es csapat, a félidő első felében Grozav és Kovácsréti is kísérletezett lövéssel, de előbb a kapus, majd a védő tudott menteni. A 29. percben Grozav készítette le mesterien a labdát Prossernek, aki ziccerben viszont rossz megoldást választott, három percre rá pedig Nagy Barnabás ugratta ki remekül Prossert, aki kicselezte a kapust, majd éles szögből lőtt, de a labda elgurult a kapu előtt. Közvetlenül a szünet előtt Kovácsréti talált a kapuba, de lesről, így érvényes gól nélkül ért véget az első félidő.

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Giovanni Costantino vezetőedző, a friss emberek pedig hamar megtörték gólcsendet, méghozzá az a Vancsa Zalán, aki az elmúlt idényben 16 évesen debütált az élvonalban és három NB I-es mérkőzésen is játszott már az MTK-nál. A fiatal tehetség Mezei kapufáról kipattanó szabadrúgását értékesítette közelről, 1-0. Húsz perccel később Weir parádésan ugratta ki Drljót, aki egy átvétel után 15 méterről, jobbal kilőtte a hosszú sarkot (2-0).

A 74. percben szép összjátékkal hozta ki a labdát a saját térfeléről az MTK, az akció végén Vancsa lőtt a kapu fölé 17 méterről. A 77. percben is az MTK 16 éves játékosa volt aktív, ezúttal Drljo elé passzolt egy szép támadás végén, utóbbi jobb lábas lövését azonban fogta a kapus.

A meccs krónikájához tartozik a jól játszó Kaka súlyos sérülése, akit egy teljesen felesleges belépő után le is kellett cserélni, őt mentő vitte el – írja az mtkbudapest.hu.

Felkészülési mérkőzés, Tatai úti sportpálya

MTK Budapest–BVSC-Zugló (NB III) 2-0 (Vancsa 48., Drljo 68.)

MTK: Mijatovic (Somodi, 46.) – Balázs (Kaka, 46., Herrera, 76.), Perkovic (Baki, 46.), Tiago Ferreira (Nagy Zs., 46.), Nagy B. (Antonijevic, 46.) – Ramadani (Mezei, 46.), Kata (Varju, 46.), Palincsár (Kovács M., 46.) – Grozav (Weir, 46.), Prosser (Drljo, 46.), Kovácsréti (Vancsa, 46.).


Budapest Honvéd-Budaörs

Szerdán délelőtt a Honvéd is második edzőmérkőzésén lépett pályára, a kispestiek nézők előtt fogadták a másodosztályú Budaörsöt.

Meglepetésre a 12. percben az NB II-es együttes szerzett vezetést, miután egy jobb oldalról érkező és megpattanó beadás után Kékesi fejelt közvetlen közelről a hálóba. A Honvédnak még a szünet előtt sikerült egyenlítenie a kölcsönből visszatérő Tóth-Gábor Krisóf révén, majd a szünet után három perccel a fordítás is összejött, amikor Zsótér pontos beadását Bőle fejelte a jobb alsóba.

A hajrában aztán további két gólra is maradt erejük a kispestieknek: előbb a 89. percben használt ki egy kapushibát Eppel és gurított az üres kapuba, két perccel később pedig Zsótér talált be 18 méterről szabadrúgásból.

Felkészülési mérkőzés, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont

Budapest Honvéd–Budaörs (NB II) 4-1 (Tóth-Gábor 38., Bőle 48., Eppel 89., Zsótér 91., ill. Kékesi 12.)

Honvéd 1. félidő: Szappanos – Sani, Batik, Klemenz, Tamás K., Bocskay, Szendrei, Banó-Szabó, Nagy D., Traore, Tóth-Gábor.
Honvéd 2. félidő: Tujvel – Kovács N., Baráth, Lovric, Zsótér, Hidi, Nagy G., Nono, Bőle, Májer, Eppel

Budaörs:Tóth G. – Menyhárt, Zsidai (Gyurácz, a szünetben), Kékesi, Kaproncai, Molnár Cs., Pentneházy (Bognár, a szünetben), Sajbán (Tóth K., 56.), Wincher (Váradi, 86.), Batizi-Pócsi (Halácsi, 75.), Molnár T. (Gula, 75.)

NB I-es edzőmeccsek: Szerdán nyolc csapat is pályára lép – az összes nyári találkozó egy helyen