A MOL Vidi szeptember 20-án, a BATE Boriszov ellen kezdi meg szereplését az Európa-liga főtábláján. A keret viszont biztosan nem lesz teljes, ugyanis Huszti Szabolcsot az AEK Athén elleni play-off találkozó budapesti odavágóján kiállította az olasz játékvezető, s emiatt az UEFA eltiltotta.

Nem volt piros lap. Ha megnézitek a lassítást, látni, hogy a gyerek a labda fölé rúgott, én pedig belsővel akartam belerúgni a labdába, ezerből ezerszer így megyek bele a párharcokba, ezután is így fogok, nem tudok mit mondani…sajnálom, hogy piros lap lett a vége.

Játszottam már “ezer” meccset, a Bundesligában, európai kupákban, nem okoztam még soha sérülést senkinek. Nem tudom, mit látott taposó mozdulatnak

magyarázta az eset után a szélső, aki már a vegyes zónában is jelezte, hosszabb eltiltásra számít, ugyanis a játékvezető nem második sárgával, hanem rögtön piros lappal szórta ki.

A keddi nap folyamán a sajtóban ismertté vált, hogy az AEK-ből kiállított Hélder Lopest és Marko Livaját – mindkettőt a Vidi elleni párharc visszavágóján állították ki – is súlyos, négy meccses eltiltással sújtották.

Mivel az UEFA honlapján nem találtunk semmit a Husztit érintő fegyelmi határozatról, a MOL-Vidi sportigazgatójánál érdeklődtünk. Kovács Zoltán elmondta, Huszti Szabolcsot két mérkőzéses eltiltással sújtotta az európai szövetség. Ebből egy mérkőzés, az AEK elleni visszavágó már le is ment, így a futballistának már csak a BATE elleni hazai összecsapást kell kihagynia, a Chelsea ellen viszont akár vissza is térhet.

Az AEK elleni kiállítása nyomán ebben a cikkben szedtük össze a labdarúgó karrierjének eddigi piros lapos figyelmeztetéseit.