Az Európai Labdarúgó-szövetség meghozta végleges döntését Hélder Lopes és Marko Livaja ügyében. Az AEK Athén két légiósát még a MOL Vidi elleni Bajnokok Ligája playoff-párharc visszavágóján állították ki. Mindketten súlyos, négy mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, így hat BL-meccsük nagy részén csak a lelátóról figyelhetik társaikat ostoba szabálytalanságok miatt. A párharcot összesítésben 3-2-re a görögök nyerték, így a Vidi az Európa-liga főtáblán folytathatja.

Lopest azért küldte le a játékvezető, mert miután André Simoes buktatta a tizenhatos előterében Pátkai Mátét, szövegelt a sporinak. Teljesen felesleges tett volt a részéről.

A lefújás után nem csillapodtak a kedélyek, Marko Livaja és a fehérvári Danko Lazovic összeszólalkozott valamin. Az AEK horvát légiósa erre nemes egyszerűséggel hasba talpalta a kezdőkörben a szerb középpályást, aki elterült. A játékvezető másodperceken belül felmutatta a piros lapot Livajának.

A görög klub ugyan benyújtotta a fellebbezést az UEFA döntését követően, de nem jártak sikerrel. Így Livaja és Hélder Lopes kihagyja a Benfica és a Bayern elleni hazai meccseket, illetve nem léphetnek pályára az Ajax elleni amszterdami, és a bajorok elleni idegenbeli összecsapáson sem.