Amint arról korábban beszámoltunk, azeri lapértesülések szerint az NB I-ben 4. helyen telelő MOL Fehérvár FC szerződtetné Mahir Emrelit, a Legia Varsó azeri válogatott játékosát. Azeri sajtóhírek szerint állítólag a székesfehérváriak 1 millió eurót ajánlottak fel a 24 éves csatár játékjogáért.

A korábban számtalan lengyel együttesben megforduló (Bełchatów, Olimpia Grudziądz, Flota Świnoujście, Zawisza Bydgoszcz Miedź Legnica és Olimpia Grudziądz) veterán lengyel kapus, Łukasz Sapela nyilatkozott a Legia-csatárról a sportal.az-nak.

Az utóbbi időben a lengyel és az azerbajdzsáni sajtó sokat ír Mahirről. Legutóbb azt olvastam, hogy távozhat a Legiától. Nem tudom, igaz-e, hogy magyar és angol klubok is szerződtetnék. Ahogy azt sem tudom, maradna-e a Legiában a szurkolókkal történt balhé után. Mindenesetre a téli átigazolási időszakban mindannyian meglátjuk, mi fog történni – mondta Sapela, aki idén augusztusban vonult vissza a profi futballtól.

Emreli iránt állítólag Magyarországról a Vidi mellett a Ferencváros, szülőhazájából korábbi klubja, a Qarabag, Angliából a Leicester City, míg Németországból a Schalke is érdeklődött. A zöld-fehérek szurkolói oldala viszont úgy tudja, Fradi érdeklődéséről megjelentek nem igazak.

Maga az érintett pedig a rekord.az-nak nyilatkozott a jelenlegi helyzetéről.

Én is olvastam ezeket a híreket honlapokon és újságokban. Az átigazolási időszak még nem nyílt meg. A klub kaphatott bármilyen ajánlatot, de én ezekről nem tudok. Az átigazolási időszak január elsején nyílik. Ha lesz ajánlat, akkor később tájékoztatnak. Jelenleg a Legia játékosa vagyok. Nem tudok semmi másról. Most egyszerűen csak örülök, hogy szabadságon vagyok, élvezem a szünetet. Ha nem történik rendkívüli esemény, valószínűleg csatlakozom a Legiához. De most, ahogy mondtam, élvezem a szabadságot.

Mint ismert, a december elején megrendezett Wisla Plock elleni bajnoki után a varsóiak szurkolói megállították a csapatot szállító buszt. A drukkerek több futballistát is bántalmaztak, két játékos megsérült, köztük Emreli.

Emreli idén nyáron igazolt Varsóba a Quarabag együttesétől, 15 lengyel élvonalbeli bajnokin 2 gól és 1 gólpassz volt a mérlege, összesen pedig 33 tétmeccsen kapott szerepet és 11-szer volt eredményes.

Novothny megállapodott az új klubjával – ennyi időre írhat alá