Szombat délelőtt számoltunk be ciprusi sajtóhírekre hivatkozva, hogy a helyi élvonalbeli bajnokságban szereplő Anorthosis Famagusta szerződtetné Novothny Somát, a VfL Bochum magyar csatárát a téli átigazolási időszakban.

A 27 éves támadó lehetséges klubváltása körül felgyorsultak az események: A ciprusi 24sports és a csapat szurkolói oldala, az anorthosis24.net már konkrét fejleményekről számolt be.

A két klub mindenben megegyezett Novothnyval, már csak a német együttes beleegyezése szükséges, amely rövidesen megtörténik és a korábbi Újpest-csatár 2023 májusáig szóló szerződést fog aláírni az Anorthosisszal. A hivatalos bejelentés a következő 24 órában várható.

A protethlima.com állítja, Novothny a korábbi csapattársát, a jelenleg AEL Limasszol erősítő északmacedón válogatott védőt, Kire Ristevskit is megkérdezte az Anorthosziszról.

Novothny Soma tavaly szeptemberben szerződött az akkor még másodosztályú Bochumhoz, majd a német Bundesliga idei szezonjában eddig csak 74 percet kapott 6 mérkőzésen, ezeken pedig egy gól fűződött a nevéhez.

A Vidi kiszemeltjéről nyilatkoztak hazájában: “Nem tudom, marad-e a szurkolói balhé után” – reagált az érintett is