A ciprusi 24sports és a protathlima.com egybehangzó információi szerint a helyi élvonalbeli bajnokságban szereplő Anorthosis Famagusta megerősítené támadósorát a téli átigazolási időszakban.

A 13-szoros ciprusi bajnokcsapat grúz vezetőedzője, Timur Ketsbaia egyik jelöltje Novothny Soma, akiért minden követ megmozgat azért, hogy a csapathoz csábítsa. Megszerzése nem lesz egyszerű feladat, mivel más külföldi klubok is érdeklődnek a korábbi Újpest-csatár iránt.

Télen egy átigazolási szakasz mindig különleges. Kevés játékos van a piacon, senki sem érhető el ingyen, inkább a kölcsönök lehetőségéről esik több szó. Vannak olyan játékosaink is, akiket eddig nem sokat használtunk, határozott ötleteink vannak. De a szünet rövid, ezt figyelembe kell venni, tehát olyan játékosokra van szükségünk, akiket gyorsan be tudunk építeni. Január elején a dolgok ismét mozgásba lendülnek, ez teszi különlegessé az átigazolási időszakot. Meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak – nyilatkozta korábban a Bochum sportigazgatója, Sebastian Schindzielorz.

A hét elején számoltunk be arról, hogy a kevés játéklehetőség miatt akár az is előfordulhat a téli átigazolási időszakban – egy német portál szerint – Novothny csapatot vált. A 27 éves magyar támadó a szezonban eddig csak 74 percet kapott 6 mérkőzésen a német Bundesligában, ezeken pedig egy gól fűződött a nevéhez.

NB I: A Fradi egyik legjobbját a magyar légiós csapata szemelte ki magának – így áll az ügye