A múlthét vasárnap megrendezett Wisla Plock-Legia Warszawa (1-0) bajnoki után a varsóiak szurkolói megállították a csapatot szállító buszt. A drukkerek több futballistát is bántalmaztak, két játékos megsérült, köztük az azeri támadó, Mahir Emreli. Az idei szezonban 33 tétmeccsen 11 gólig jutó csatár nem jelent meg a gárda edzésein és a soron következő, Zagłębie Lubin ellen 4-0-ra megnyert meccskeretben sem volt. A klub orvosa két nap pihenőt adott neki, és várhatóan a napokban otthonában pihenhet.

A varsói együttes életével foglalkozó legia.net szerint nem kizárt, hogy 24 esztendős Emrelinek környezetváltásra van szüksége a történtek után, és ebben mentőövet dobhat a MOL Fehérvár FC, amely a lengyel PSN Futbol mellett az azeri Milli Futboll, és az azerisport.com portál szerint két millió eurót sem sajnálna a csatárért.

A két játékos – köztük a fehérváriak kiszemeltjének helyzetéről a sportigazgató, Pawel Tomczyk nyilatkozott.

Beszéltünk a játékosokkal, minden támogatást megkapnak a klubtól. Nem ideális a helyzet. Még tárgyalunk velük a lehetséges alternatívákról, a részletekről még nem szeretnék nyilatkozni – mondta a Canal+ kamerái előtt Tomczyk.

Az rmf24.pl úgy tudja, Emreli hivatalos lépéseket tett a Legiával kötött szerződésének lerövidítése érdekében.

Mahir Emreli az idei nyári átigazolási időszakban került a Legia Warszawához az azerbajdzsáni Quarabagtól. A 2018/19-es idényben 16 góllal, majd a 2019/20-as kiírásban 7 találattal gólkirály lett Azerbajdzsánban. Az azeri válogatottban 2019 augusztusában gólt szerzett a magyarok elleni 2020-as Eb-selejtezőn, melyet a mieink nyertek meg 3-1-re.

Sajtóhír: Drága lehet a Fradi egyik fő edzőjelöltje – ennyiért engedi csak el a klubja