DVTK – Haladás 1-1

Gólszerzők: Habovda (71.) ill. Hasani (65.)

Az első félidőben csak a vendégek előtt adódtak lehetőségek a kiesési rangadón: a 22. percben Szabó Bence lőtt meg nagy erővel egy kipattanó labdát, lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott. A 35. minutumban ziccert hibázott a Diósgyőr: Tajti ugratta ki Márkvártot, Rózsa azonban bravúrral, lábbal védeni tudott. A játékrész hajrájában is megszerezhette volna a vezetést a DVTK, de Márkvárt mintegy 25 méteres bombája a jobb oldali kapufáról kivágódott.

Fordulás után jóval aktívabban jött ki a Haladás, Németh Márió veszélyes lövése Brkovicról pattant szögletre. A 65. percben vezetést szereztek a vendégek: Hasani került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, majd a labdát ütemtelenül lőtte el, a játékszer pedig becsorgott a bal alsóba. (0-1)Közvetlenül utána Benes gólba tartó fejesét még Bukrán kiütötte, a 71. percben azonban Gaál jobb oldali szabadrúgása után Habovda közelről, a felső léc érintésével vágta a kapuba a labdát (1-1). A végén maradt a senkinek sem jó 1-1 a kiesési rangadón.

Kisvárda – Puskás Akadémia 1-0

Gólszerző: Horváth Z. (35.)

A Kisvárda a megszokottak szerint megpróbált labdabirtoklásra építeni az első percektől fogva, ám a Puskás nem volt partner ebben, így komoly mezőnyharc jellemezte az első félidőt. Helyzetekben nem annyira, mint inkább érdekes jelenetekben bővelkedett a meccs első fele: Knezevic sárgát kapott, mert nem volt hajlandó távolabb állni a szabadrúgást végző Ilicstől, Hegedűs pedig egy felelőtlen hazaadással gurított kis híján saját kapujába. A 35. percben aztán a semmiből jött a hazai gól: egy felívelésnél Danilovic jött ki rosszul, így Horváth a kapuba guríthatott. (1-0) A másik oldalon is adódott komoly lehetőség: Felipe rossz döntést hozott, majd bravúrral védte Knezevic lövését, a mozdulatba bele is sérült.

A félidőben cserét eszközölt Benczés Miklós: a védő Osváth helyére hozta a támadó Arabulit. A Puskás játéka ennek megfelelően sokkal offenzívebb lett, így egyre nagyobb területet kapott a Várda kontrák kivitelezésére. Hiába az igyekezet, a felcsútiakban ma nem volt meg az átütő erő, a sérült Felipe pedig bombaformában védett, így a három pont végül Kisvárdán maradt.

Kisvárda-gól

Horváth Zoltán egy remek hosszú átadást váltott gólra. Zsinórban hét zakó után érik egy Kisvárda-győzelem?A meccset itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2zDtA75

Közzétette: M4Sport – 2018. december 1., szombat

Mezőkövesd – Újpest 0-0

Az első félidőben ugyan inkább stabil védekezésre rendezkedett be a Mezőkövesd, hosszabb-rövidebb időszakokra kellemetlen helyzetbe tudta hozni az újpesti védelmet. Mindjárt a 4. percben egy Pajovic-bravúrra volt szükség Vajda beadása, és az üresen maradt Drazic lövése után, de Molnár révén később is veszélyesek tudtak lenni a hazaiak. A szünet aztán inkább az Újpestnek jött rosszul, akik a szélső védők beadásai révén nem egyszer kerültek közel a gólszerzéshez.

A második játékrész elején kisebb meglepetéssel rukkolt elő Kuttor Attila: csapata a korábban tapasztaltakkal szemben bátran kitámadott. A meglepett újpestiek még egy büntetőt is összehoztak: Litauszki és Szankovics zárta össze Drazicsot. A tizenegyest Molnár gyengén rúgta, így Pajovic nagyot nyújtózva meg tudta fogni. A történtek szemmel láthatóan erőt adtak a IV. kerületieknek, akik az utolsó percekre saját kapujuk elé szegezték a Mezőkövesdet. Novothny előtt több nagy lehetőség is adódott, ezek azonban – Szappanos bravúrjainak hála – nem vezettek gólhoz, így gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés.

MTK Budapest – DVSC 0-1 

Gólszerző: Varga K. (11.)

Gyorsan vezetést szerzett egy hazai hiba után a DVSC: az MTK rúghatott szögletet, majd hátra került a labda, Vass Ádám rosszul indított, a debreceniek lecsaptak a labdára, majd kiugratták a leshatárról kilépett Varga Kevint, aki 16 méterről a bal alsóba helyezett (0-1). Nem sokkal utána Balogh egyenlíthetett volna, de fejesét a léc alól fogta biztosan Nagy S. Támadásban maradtak a hazaiak: Lencse tette le a labdát Bognárnak, aki 13 méterről ballal az oldalhálóba bombázott, nagy lehetőség volt. A 29. percben jött az újabb esély: Bognár szabadrúgásába Pintér csúsztatott bele, centikkel ment mellé a labda. Az újabb nagy egyenlítési lehetőség Lencse előtt adódott, akinek lapos lövése Nagyban akadt el a labda. A túloldalon Avdijaj fejelt jól, de Kicsak mentett. A 35. percben Gera beadásába Bognár fejelt bele, Nagy tolta a lécre a labdát, így a sok helyzetet hozó első félidő 0-1-el zárult.

Fordulás után Vassnak, majd Avdijajnak is volt egy ígéretes lövése, de gól nem született, ahogy percekkel később Gera 15 méteres próbálkozásából sem. Nem sokkal később majdnem egyenlített a szélső, aki három védőn jutott át, majd ziccerben lőtt, de Nagy mentett. Ezzel még nem volt vége: Bognár szabadrúgásánál Nagy lábbal mentett, az ismétlést Szelin vállalta el, de a kapufáról kifelé jött a labda – a labdával Varga K. iramodott meg, majd jó cselek után lőtt laposan, de Kicsak a helyén volt. Pár perccel a vége előtt Varga lépett ki veszélyesen, majd a hosszú sarok felé célzott, a kapufáról azonban ezúttal is kifelé pattant a labda. A 95. percben még Kicsak fejelhetett kapura, de Bódi a gólvonalról mentett hatalmasat. Az MTK-nak hiába volt rengeteg helyzete a meccsen, a veszélyesen kontrázó Loki élt a kínálkozó eséllyel, és így megszerezte a 3 pontot idegenben.

Varga Kevin gólja az MTK ellen

Kicsit több mint tíz percet kellett várni az OTP Bank Liga 16. forduló első góljára, amely a debreceni Varga Kevin révén a Hungária körúton esett.Élőben az összes 17 órakor kezdődött meccs: http://bit.ly/2E87yx4.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 1., szombat