A rosszabbul sikerült őszi hajráról

Az utolsó mérkőzéseken hiányzott a befejezéseknél az a mentális frissesség, amire szükség lett volna. A helyzetkihasználással nem volt gond, de ezeken a mérkőzéseken nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. A szerencse is elpárolt tőlünk egy picit. Nem jön rosszul a szünet, hogy rendezzük a sorokat – mondta Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője az M4 Sport “Góóól2” c. műsorában.

Mi a Mezőkövesd sikerének (egyik) titka?

Tényleg olyan keretet sikerült kialakítanunk, mind emberileg, mind szakmailag, amelynek tagjai egymásért is küzdenek, futballoznak. De úgy alakítottuk ki a játékunkat is, hgy a közös öröm legyen meg a futballban, ne csak az egyéni játék. Ha egy játékos érzi akár az eredmények, akár az egyéni teljesítménye alapján, hogy amit csinál, az jó, akkor abban megtalálja saját magát. 

Meglepetés a csapat szereplése?

Az meglepett, hogy úgy is a harmadik helyen állunk, hogy három meccs óta nem nyertünk…ez egy jó alap a folytatáshoz, de mondtuk végig, hogy nem számolgatunk, hogy ki ellen hány pontot tudunk szerezni. Itt bárki bárkit megverhet, így nincs értelme számolgatni, csak felkészülni a következő mérkőzésre. 

Kuttor jelenleg a legsikeresebb magyar edző az NB I-ben – de miért nincs magyar edző a válogatottnál vagy a topkluboknál?

Ennek örülök, megtiszteltetés, hogy ez egyáltalán szóba jöhet. Sokszor beszélgetünk arról, hogy magyar vagy külföldi edző. Reménkedem abban, hogy az én és a társaim munkáját úgy fogják megítélni, hogy a nimbuszunk majd visszaáll oda, ahol évekkel, vagy évtizedekkel ezelőtt állt, hogy vissza tudjuk majd szerezni a renoménkat. Ilyesfajta küldetéstudat nincs bennem, de próbálom a legjobb tudásom szerint tenni a dolgom. Remélem, a futballt körülvevő közeg is meg tudja majd ítélni pozitívan a munkánkat.

Komoly helyeken is volt már olyan, hogy egy válsághelyzetet magyar edző oldott meg, amikor megkapta a lehetőséget. Jelen esetben itt akad el a történet…

Lassan 40 éve a magyar futballban dolgozom, sok tapasztalatom van, de azért sem voltam még itt sem eddig, mert nem szeretnék megmondóember lenni. Van véleményem, meg határozott értékrendem, de nem szeretnék én harsogni. Az élet ezt meg fogja oldani, azok a magyar edző, akik érdemesek rá, meg fogják kapni a lehetőséget. 

A korábban nagy tehetségnek tartott Molnár Gábor sorsáról

Voltak problémái, sérülése is, nem úgy alakult az élet, hogy pályára tudjon lépni az utóbbi időben. Remélem, hogy ő is tud örülni a sikereknek.


Az NB I őszi végeredménye: