Karnyújtásnyira van attól az NB I-ben szereplő Kisvárda együttese, hogy klub történetének legjobb eredményével, a dobogón zárja a szezont a csapat. A klub sportigazgatója, Révész Attila nyilatkozott az M4-nek arról, milyen esélyei vannak az együttesnek, hogy odaérjen a második helyre.

A mi szempontunkból nagyon sikeres volt a rajtunk, a tavalyi csapatunkba egyedül Mesanovic érkezett egy komplett, összeállt és az utolsó mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtó együttesbe. Új edzővel, nagyobb motiváltsággal és az első mérkőzésen egy Ferencváros elleni győzelemmel rajtoltunk, ami megalapozta a szezonunkat. Most már úgy érzem, hogy a hátralévő négy fordulóra elégedetten fordulhatunk rá és nagy csatának nézünk elébe a Puskással. Talán nekik a sorsolásuk egy picit könnyebb, de természetesen, ha a harmadik helyen érünk célba, akkor sem leszünk elkeseredettek – kezdte a szakember.

Révész arról is beszélt, mire gondolt korábban, amikor kollégái munkáját kritizálta az egyik bajnoki után.

– Ennek volt már előjele, illetve ekkor volt a háború kitörése utáni időszak, amikor kevesebbet voltam a csapattal, mert azzal voltam elfoglalva, hogy a sportolókat behozzam. Az elmúlt 2-3 hetet elővettük, a fizikai mutatókat és edzéseket megvizsgáltuk és akkor láttam, hogy a játékosokon a túledzettség volt látható, amellyel nem lehetett jobb teljesítményt nyújtani. Ezután összeültünk a kollegákkal és azt láttam, hogy a sikerek őket is elkényelmesítették és nem voltak olyan alaposak a felkészülésben, mint korábban. Nem volt meg az a motiváció, ami korábban megvolt. 

A várdaiak sportigazgatója kitért arra is, hogyan áll az MLSZ új fiatalszabályához.

Az NB I-ben vannak csapatok, akik nagy arányban játszatják a fiatalokat, ezt tiszteletben kell tartani, ez az ő filozófiájuk. Erre is megvan a megoldás, hogy lehet ezt jól csinálni, csupán az Európában már jól működő csapatok szisztémájából kell példát venni.

Mi ezzel a fiatalszabállyal visszatérünk az őskorba, sehol máshol nem alkalmazzák ezt. Az utóbbi időben megpróbálták Romániában, de az edzők a 2. percben lecserélték a játékosokat, eleget tettek a szabálynak, majd tönkrementek a játékosok.

Korábban kérdéses volt, ki őrzi majd a Kisvárda kapuját szombaton, a Honvéd elleni idegenbeli bajnokin, de Révész az interjú végén elmondta, hogy Dombó Dávid már edzett, így ő meg az egyik utánpótláskapus alkalmas lesz arra, hogy a Kisvárda meglegyen a kapusposzton.

Kiderültek a részletek az MLSZ nagy fiatalszabályáról – az NB I-es meccsek felén több magyarnak is játszania kell