FRISSÍTÉS:

Pár órával a hír megjelenése után Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója a csakfoci.hu-nak elmondta, mivel és hogyan szegte meg korábbi vállalását a brazil kapus.


– Felipétől kaptunk egy kérést, hogy nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint a korábbiakban, harmincöt évesen szeretne a civil életére, a családjára koncentrálni. Ezért szeretné, ha meg tudnánk állapodni a távozása feltételeiben. Hangsúlyozta, hogy nem akar eligazolni sehova, köszöni szépen ezt a másfél évet, de úgy érzi, már nem tudna azon a szinten teljesíteni, ahogy korábban. A kérését méltányolni tudjuk, és elindítottuk a szerződése felbontásátnyilatkozta korábban Révész a brazil kapusról.

Néhány héttel később honlapunk is beszámolt arról, hogy Felipét a harmadosztályban szereplő Botafogo PB-vel boronálta össze a brazil sajtó – nem összetévesztendő a világhírű Botafogóval –, ám akkor ezt a hírt még a közösségi oldalakon is cáfolta a Kisvárda korábbi kapusa.

Hétfő éjszaka azonban hivatalossá vált, hogy Felipe a néhány héttel ezelőtti nagy bejelentése ellenére mégsem vonul vissza, a Serie C-ben szereplő Botafogo BP ugyanis a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a brazil kapus a klubnál folytatja pályafutását.

Az 1931-ben alapított klub keretének összértékét 4.4 millió euróra becsüli a Transfermarkt a Kisvárdáét 6.48 millió euróra –, legértékesebb tagja a brazil-német kettős állampolgárságú védő, Fred (900 ezer euróra taksálják), aki Európában korábban 56 meccset játszott a belga első osztályban a Standard Liége és az FCV Dender játékosaként.

A 35 éves Felipe a Vitória, a Corinthians és a Flamengo csapatával állami bajnoki címeket nyert hazájában, de volt kupagyőztes is, mielőtt 2018-ban Kisvárdára igazolt volna. A közönségkedvenc hálóőr az NB I egyik legjobbjának számított posztján, ám már a tavaly nyáron is kétségessé vált maradása.

Előbb késve érkezett vissza szabadságáról Kisvárdára, sokáig nem is tudták, merre jár pontosan a kapus, a per lehetősége is felmerült, aztán Felipe a közösségi médiában némi üzengetésbe is került Révész Attilával. A felek végül megbékéltek, a hálóőr pedig 12 őszi bajnokin ott volt a Kisvárda kapujában. December elején viszont repülőre ült a brazil, hogy kés alá feküdjön hazájában – végül már nem is tért vissza Magyarországra, szakított klubjával.