Hétfőn délután megkezdte a felkészülést a Kisvárda is, amely klubhonlapján három távozót és két érkezőt is bejelentettek. Az öltözőben ugyan ott volt Hugo Seco, de csak búcsúzkodni jött, a brazíliai „járat” viszont csak egy játékost hozott, ketten, Anderson Pico és Felipe otthon maradtak.

– Felipétől kaptunk egy kérést, hogy nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint a korábbiakban, harmincöt évesen szeretne a civil életére, a családjára koncentrálni – vágott bele a téli szünetben történtek ismertetésébe Révész Attila sportigazgató. – Ezért szeretné, ha meg tudnánk állapodni a távozása feltételeiben.

Hangsúlyozta, hogy nem akar eligazolni sehova, köszöni szépen ezt a másfél évet, de úgy érzi, már nem tudna azon a szinten teljesíteni, ahogy korábban.

A kérését méltányolni tudjuk, és elindítottuk a szerződése felbontását. Mindenképpen szeretnénk kapust igazolni a helyére. Anderson Picóval szerződést bontottunk, az ő térdének állapota nem tette lehetővé, hogy segítségünkre legyen a továbbiakban. Hugo Seco az utolsó őszi bajnoki után kérte a szerződése felbontását, nehéz családi helyzetére hivatkozva. Megértettük őt, hiszen a felesége az október végén született gyermekével tavasszal még nem tudni ideköltözni, közben pedig a beteg édesanyja állapota is súlyosbodott. Barátsággal válunk el tőle, a későbbi együttműködés lehetőségét fenntartva.

A hétfői első edzésen egyelőre két új arc tűnt fel, többek között az a Jelena Richárd, akinek a Kisvárdába igazolását korábban honlapunk előre jelezte.

– Hugo Seco helyettesítésére menetközben már elindultunk, a szerb Nemanja Obradovic csatlakozott is hozzánk, illetve velünk tart az edzőtáborba a kozármislenyi Jelena Richárd, akivel ugyancsak szerződést kötünk. A kapuson kívül a középpályára és a támadósorba is szeretnénk még játékost hozni, tehát még három futballista érkezése várható, de létszámban már most is megvagyunk – zárta Révész.