“Felipétől kaptunk egy kérést, hogy nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint a korábbiakban, harmincöt évesen szeretne a civil életére, a családjára koncentrálni. Ezért szeretné, ha meg tudnánk állapodni a távozása feltételeiben.

Hangsúlyozta, hogy nem akar eligazolni sehova, köszöni szépen ezt a másfél évet, de úgy érzi, már nem tudna azon a szinten teljesíteni, ahogy korábban. A kérését méltányolni tudjuk, és elindítottuk a szerződése felbontását”.

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója január első hetében jelentette be a brazil kapus távozását, aki hangsúlyozta tehát, hogy nem kívánja folytatni pályafutását, mostantól inkább a civil életre és családjára koncentrál. Felipe hivatalosan távozott is NB I-es klubjától, amely már az “utódját” is megtalálta a mezőkövesdi Dombó Dávid személyében.

Ehhez képest komoly fordulatot jelent a hír, amely Brazíliában jelent meg: a Globo Esporte vasárnapi cikke szerint Felipe a helyi harmadosztályban szereplő Botafogo (PB) – nem összetévesztendő a világhírű Botafogóval – csapatánál folytathatja pályafutását, jelenleg a szerződtetése feltételeiről tárgyalnak a felek. Megegyezésről még nincs szó, ehhez majd Evaristo Piza vezetőedző beleegyezése is szükséges lesz majd – hangsúlyozza a brazil portál.

A 35 éves Felipe a Vitória, a Corinthians és a Flamengo csapatával állami bajnoki címeket nyert hazájában, de volt kupagyőztes is, mielőtt 2018-ban Kisvárdára igazolt volna. A közönségkedvenc hálóőr az NB I egyik legjobbjának számított posztján, ám már a tavaly nyáron is kétségessé vált maradása.

Előbb késve érkezett vissza szabadságáról Kisvárdára, sokáig nem is tudták, merre jár pontosan a kapus, a per lehetősége is felmerült, aztán Felipe a közösségi médiában némi üzengetésbe is került Révész Attilával. A felek végül megbékéltek, a hálóőr pedig 12 őszi bajnokin ott volt a Kisvárda kapujában. December elején viszont repülőre ült a brazil, hogy kés alá feküdjön hazájában – végül már nem is tért vissza Magyarországra, szakított klubjával.